Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '15

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Süt izni

Süt izni
 

süt izni


Yeni doğum yapan sigortalı kadınların çocuklarını emzirebilmeleri için iş hukukunda süt izni (emzirme izni) hakkı verilmiştir. Süt izni ile sigortalı kadınlara sağlanan haklar şunlardır;

Günlük süt izni toplamda bir buçuk saattir. Bir buçuk saatin nasıl kullanılacağı ile ilgili karar tamamen sigortalıya aittir.Süt iznini sigortalı istediği saatlerde, isterse parça parça, isterse tamamını kullanabilir. Uygulamada genellikle akşam mesai bitiminden bir buçuk saat önce sigortalıya izin verilmekte ya da sabah bir buçuk saat sonra mesaiye başlamaktadır.
Kamuda çalışan işçilerin süt izin süreleri ilk altı ay için günlük üç saat, ikinci altı ay için günde bir buçuk saattir.

Süt izninini toplu olarak, yani haftalık veya aylık olarak kullanılması mümkün değildir. Süt iznindeki maksat çocuğun ihtiyaç duyduğu anne sütünü almasını sağlamaktır. Bu nedenle iş hukukunda izin süresi günlük olarak belirlenmiştir.

Süt izninin iş hukukunda 1 yaşından küçük çocuklar için kullanılabileceği belirtilmektedir. Bu nedenle çocuk 1 yaşını tamamladığında süt izni hakkı bitmektedir.

Süt izin süreleri iş çalışma süresi olarak geçmektedir. Bu nedenle izin süresi nedeniyle sigortalının maaşından kesinti yapılamaz, sigorta primi eksik yatırılamaz.
Birden fazla çocuk doğurup emzirmek zorunda kalanlar için izin süresi yine bir buçuk saattir. Sürenin artırılmasıyla ilgili yasada herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak sigortalı işverenle uzlaşması halinde süreyi uzatabilir.
Süt izni kullanılmayıp bunun yerine işverenden ücret talep edilmesi, talep edilen ücretin fazla mesai olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Süt iznindeki maksat çocuğun sağlığıdır. Mahkemelerce verilen kararlar, süt izninin günlük kullanılması ve bu izni vermeyen işverene idari para cezası uygulanması yönündedir.
Süt iznini kullandırmayan işverenler için idari para cezası vardır. 2015 yılı için bu ceza 1.479,00-TL olarak uygulanmaktadır.
Süt iznini işverenlerin kullandırmak istememesi durumunda çalışanlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayette bulunabilirler.İş sözleşmesini haklı nedenlerle feshedip kıdem tazminatı talep edebilirler. Ancak iş sözleşmesini kendisi feshettiği için ihbar tazminatı alamazlar.

http://muhasebegurusu.blogspot.com.tr
      

Mali Müşavir Umut DENGİZ
 

 
Toplam blog
: 8
: 2399
Kayıt tarihi
: 16.03.15
 
 

Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum. Mali Müşavirim. 13 yıldır muhasebe mesleğini icra ..