Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '12

 
Kategori
Eğitim
 

Süt'ü bozuk eğitim

Süt'ü bozuk eğitim
 

Sütü bozuk yaşamlara kaldık muhterem. Kalmış şurada bir ay tatile gideceğiz; havalar sıcak, düzen uzak…  Tuvaletleri b..k götürüyor, midem kötü oluyor. Hijyen bir efsane gibi etrafta geziniyor. Sabun bulana aşk olsun okulun tuvaletinde. Eksiğimiz süttü bizim, önlüğüm yırtık ne fayda? Bayram değil seyran değil eniştem beni niye kucakladı bu mevsim? Onu da mı öptüler yoksa karanlığın birinde? Almış sütü koştura koştura geliyor. Paketin üstünde bir yazı… Çok sevimlisiniz be kardeşim! Mıncırasım geliyor sağdan soldan. Bıyığınızı sevsinler sizin. Proje fatihleri sizi!...
 
Okulun zili bozuk, fotokopi makinesi kafasına göre takılıyor. Maça çıkacağız forma yok, top yok… Öğretmen bir var bir yok.  Bir tarafta yanıyor birileri diğer tarafta donanlar var. Sosyal devletin standart sorunu var sanırsam. Televizyonda görüyorum bazı okulları. Çok güzeller, sevimliler, temizler… Aynı ülkede miyiz acaba, diye çok sordum. Aynı ülkedeymişiz ama ekonomik iklim farkımız varmış meğer. Babaları zenginmiş onların, fabrikaları falan varmış.
 
Bize de bir şeyler gelecekmiş; tablet bilgisayar mıymış neymiş? Peki tuvaletleri de temizler mi onlar, yeni sıra yaparlar mı bize, top alırlar mı? Harçlığım olmuyor çoğu zaman, verir mi onlar? Öğretmen eksiği oluyor bizde hep, çözerler mi acaba? Gezmek istiyoruz farklı yerleri. Sıkılıyoruz aynı yerde dura dura. Gezdirirler mi? Ne güzel olur şöyle doya doya bir gezsek. Okulun bahçesi berbat, oynayamıyoruz, bir güzellik yaparlar mı?
 
Kandırılmak çok kötü muhterem. Çocuksun inanıyorsun ama işte yıllarca pis bir tuvalete işeyip duruyorsun. Temiz ol diyorlar, sabun bulamıyorsun. Yalan söyleme diyorlar, doğru adam göremiyorsun. Kavga etme diyorlar, bağırtıdan duramıyorsun. Konuş diyorlar, susunca seviliyorsun. Çocuk olmak da zor muhterem; senle top gibi oynuyorlar, engel olamıyorsun.  
 
Toplam blog
: 21
: 712
Kayıt tarihi
: 19.11.10
 
 

Ülkem ve dünya konusunda fazlasıyla ilgili ve bilgili olmaya çalışan bir eğitimciyim. Katkı ve yenil..