Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Süt ve aşk

Süt ve aşk
 

"Sütü 5 dakika kaynat" diyor "Ne eksik, ne fazla. Eğer 5 dakikadan az kaynatırsan içindeki mikroplar ölmez. Eğer 5 dakikadan fazla kaynatırsan besin değeri ölür." Demek ki sütün, süt olarak kalabilmesi için bu 5 dakika çok önemli diyorum. "Evet" diyor "Süt için bu 5 dakika önemli bir zaman."

Keşke diye geçiriyorum içimden aşkta da böyle bir 5 dakika kavramı olsaydı. Çünkü aşkta bazen dengemizi yitiriyoruz. Ya sevgimizi çok fazla gösteriyor karşıdakini boğuyoruz ya da yeterince gösteremiyor onu "beni sevmiyor galiba" şüpheleri içinde kahrediyoruz. Ve aşk için 5 dakika gibi bir değer hiç bir zaman söz konusu olamıyor. Süt dünyanın her yanında aynı süt ve süt hep 5 dakikaya ihtiyaç duyuyor ama sevilen insanların sevgiden boğulma süreleri ve sevildiğini görmeye duyduğu ihtiyacın süresi hep değişiyor.

Nasıl bileceğiz sevgimizi az ya da çok kaynattığımızı? Aşkın içindeki şüphelerin kaygıların yok olduğunu nasıl bileceğiz peki? Onun tam kıvamında olduğunu ve piştiğini nasıl bileceğiz? Sanırım bunun tek yolu sevilen insanı çok iyi tanımaktan geçiyor. Onun sevgi görmeye duyduğu ihtiyacı, bunun zamanını ve süresini bilmekten geçiyor.

Bazı insanlar sevginin her fırsatta, her zaman ve her mekanda gösterilmesini isterken, bazıları kendi işlerine dalmışken bir sevgi gösterisine tahammül edemiyor. Kimi çalışırken birinin gelip onu öpmesini o yoğun çalışma içinde bir enerji kaynağı olarak görürken, diğeri konsantrasyonunun dağılması olarak görüyor. Biri bir buket çiçeği sevginin kanıtı kabul ederken diğeri kadife bir kutudaki tek taşla ölçüyor sevgisinin değerini. Bazıları her isteği yerine geldiği zaman sevildiğinden gerçekten sevildiğinden emin oluyor bir diğeri hiç beklemediği bir zamanda duyduğu "seni seviyorum" sözüyle.

Asıl aşk sanırım bu şekilde, kendi sevgisinin kaynama süresini keşfetmekle ortaya çıkıyor.

Sütün kaynama süresi 5 dakika, aşkınızınkini ise sadece siz biliyorsunuz...

 
Toplam blog
: 408
: 1090
Kayıt tarihi
: 17.06.06
 
 

Gazetecilik okudum... Ama gazeteciliği sırf yazabilme serüvenine bir adım daha yaklaşabilmek için ok..