Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Süt ve süt ürünlerinde süt tozu kullanımının tüketicilerin tercihinde olması

Süt ve süt ürünlerinde süt tozu kullanımının tüketicilerin tercihinde olması
 

Gerçek besin değerinde süt ve süt ürünlerine kavuşmak istiyor.!!!!


TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANLIĞI’NA

Sayın Bakan Mehdi Eker Önüne süt ve süt ürünlerinde süt tozu kullanımının tüketicilerin tercihinde olması için süt ve süt ürünleri ambalajlarında < süt="" tozundan="" imal="" edilmiştir="">> veya <çiğ sütten="" imal="" edilmiştir="">> yazılarının okunaklı bir şekilde yazılması için;

Gerekçelerimiz:

1-Süt tozundan Çin’ de çocuk ölümleri meydana gelmiştir.

2-Avrupa Birliği Ülkelerinden Fransa’nın bir başka ülkeye ihraç ettiği süt tozunda insan sağlığına aykırı bakteri tesbit edilmiştir.

3-Çiğ sütten yapılan süt ve süt ürünlerindeki besin değerleri ile süt tozundan yapılan süt ve süt ürünlerindeki besin değerleri aynı özelliklerde değildir.

4-Süt tozunun yapımı esnasında, uzun süre dayanıklığı için katkı maddeleri katılmaktadır.

5-Bu talebimiz asıl amacı tüketicilere ve gelecek nesillere sağlıklı ve besin değerinin en yüksek düzeyde bakanlığınızca ulaştırılmasıdır. Bu sebeplerle süt tozundan süt ve süt ürünleri tüketmenin, tüketicinin tercihinde olmasını gerekmektedir. Süt ve süt ürünlerinin başlıca iki temel hammaddesi vardır. Birincisi çiğ süttür ikincisi süt tozudur. Çiğ süt esas bir hammaddedir. Süt tozu ise ikame bir hammaddedir. Süt ve süt ürünleri bir gıdadır. Gıdaların hangi hammaddeden imal edildiğinin gıda ambalajları üzerine yazılması yasal bir mecburiyettir.

İSTEK: Mevcut kanunlar ve yönetmelikler hükmünce Süt ve süt ürünlerinde süt tozu kullanımının tüketicilerin tercihinde olması için süt ve süt ürünleri ambalajlarında < süt="" tozundan="" imal="" edilmiştir="">> ve/ veya < çiğ="" sütten="" imal="" edilmiştir="">> yazılarının okunaklı bir şekilde yazılması için gereğini, bu yasal başvru dilekçemin kayda alınmasını, evrak giriş numarasının elektronik posta adresime göndrilmesini, yine yasal süre içinde elektronik posta adresime cevaplanmasını arz ederim.

Bu dilekçemi elektronik posta ile gönderdiğimden dolayı imzalanamamıştır.

T.C. kimlik numaram:

İsim:

Adres: 

 
Toplam blog
: 133
: 1992
Kayıt tarihi
: 21.02.10
 
 

Dünya'da ekmekten sonra ikinci ÖNEME sahip gıda olan SÜT ve SÜT Ürünlerinin; 1-Her türlü pake..