- Kategori
- Türk Mutfağı
Sütlü irmik tatlısı tarifi
sütlü irmik tatlısı
MALZEMELER
9 kaşık irmik
9 kaşık şeker
2 yemek kaşığı hindıstan cevizi
1 litre süüt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI
İrmik şeker ve 5 bardak sütü tencereye alıp güzelce karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın vanilyayı ve margarini ilave edin. Koyulaşmaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 2 dakika daha kaynatınız ve ocaktan indiriniz. Tüm bu aşamalarda sürekli karıştırmaya dikkat edin ki tatlınız dibini tutmasın. Ocaktan indirince hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam ediniz ve kaselere dökün. ( Eğer kaseleri önceden ıslatırsanız soğuduktan sonra ters çevirerek servis edebilirsiniz ). İsterseniz tarçın ya da cevizle süsleyebilirsiniz. ( Tarçın ve ceviz istemezseniz süslemede meyvada kullanabilirsiniz ).
Afiyet olsun.
Kaynak: Sütlü irmik tatlısı
http://www.tariflerim.gen.tr/sutlu-irmik-tatlisi.html