Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sütlü kadayıf

Sütlü kadayıf
 

Sütlü kadayıf


Malzemeler:

Yarım kilo çiğ kadayıf

250 gram tereyağ veya margarin

Toz tarçın

250 gram çekilmiş ceviz veya fındık

Şerbeti için:

4 su bardağı süt

4 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Çiğ kadayıflar bir bıçakla soğan doğrar gibi ince ince kıyılır.

Tereyağı veya margarin yakmadan ufak bir tavada eritilir.

Geniş bir kaba alınan kadayıfların üzerine eritilen yağ dökülür ve elimizle iyice harmanlanarak, dibi yağlanmış geniş fırın tepsisine kadayıflar yayılır.

Daha sonra kadayıfları elimizle iyice düzleştiririz ve 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiririz.

Şerbeti için 4 su bardağı sütü 4 su bardağı toz şeker ile karıştırarak iyice kaynatırız ve ılık haldeki kadayıfların üzerine bir kepçe yardımı ile gezdirerek, sütlü şerbeti yedire yedire dökeriz.

Kadayıflar şerbeti iyice çekince üzerine toz tarçın serperiz ve onun üstüne de çekilmiş ceviz veya fındıkları serperiz. Arzu edilirse ceviz veya fındıkların üzerine kaymak veya reçel parçaları da konulabilir.

Afiyet olsun, günleriniz neşeyle dolsun.

 Sibel Koçarslan

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..