Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Sütünü iç de mışıl mışıl uyu Türkiye!!!

Sütünü iç de mışıl mışıl uyu Türkiye!!!
 

İçiniz rahat mı?


Yıllardır okullarda öğretilen bilgilerden biri de Türkiye'nin ''Gelişmekte(!)'' olan ülkeler arasında olduğudur. Ancak zaman bizi gösteriyor ki gelişmek ve gelişememek arasına sıkışmış bir ülke olarak adımlarımızı iki ileri atarken, bırakın bir geri atmayı, genelde üç beş adım geri attığımızı görüyoruz.

Gündeme gelen bazı olaylar, kendi gerçekliğimizi görmemize yardımcı oluyor maaalesef. Son birkaç yıldır  bize anlatılanların bir masaldan ibaret olduğunu farkediyoruz. Güçlü ve gelişen Türkiye profilene hiç de yakışmayan sansasyonel vakalar, esasında pek de gelişemediğimizi bize gösteriyor.

En güncel sansasyonel olaylardan biri de şüphesiz ki, tükettiğimiz temel gıda maddelerinden sütte kansorejen maddelerin farkedilmesidir(!). Bu nasıl bir sistemdir anlayamıyorum, fabrikalarda  çeşitli testlerden geçirilmesi gereken sütlerin, alfatoksin ve antibiyotik gibi kimyasal ve hatta ölümcül maddeleri barındırdığı ancak ürünler paketlenip market raflarına ulaştıktan sonra keşfedilebiliyor. Üstüne üstlük bu durum Tarım Bakanına yöneltilen bir soru önergesiyle ve kendisinin ,zorunlu olarak, bu önergeye verdiği cevapla gün yüzüne çıkıyor! Açıkça görüyoruz ki kimse ses çıkarmasa, Allah bilir pek çok olayda olduğu gibi, bu olay da hasıraltı edilecekti.

Neyse ki geçmişte yaşadığımız  gibi (bu ülke ne çok sıradışı vakalara tanık olmuştur Tanrım!!!) Tarım Bakanı ekranlara geçip, gözümüzün önünde süt içerek ibretlik bir tablo yaratmıyor! Buna da şükür...

Halkın büyük bir kesimi de durumdan habersiz ayrıca.Çoğunluk kızılca kıyamet koparmıyor zira. Bu ülkede özellikle milyonlarca çocuk ve genç, günlük litrelerce süt tüketiyor halbuki. Söylendiği gibi 1000/1 oranında dahi olsa zehir zehirdir, değişmez!Bu konuda anlaşılamayn noktalardan biri de,antibiyotikler noktası.

İnsanlar zannediyor ki sütün tazeliğini korumak üzere, halihazırda koyulan antibiyotiklerde kantarın topuzu azıcık kaçmış. Lakin, durum bilindiği gibi değil! Tüketiciler Birliğinin yaptığı analizlere göre sütün içeriğindeki antibiyotikler, ineklerin hastalanması sonucu onlara enjekte edilen ve kan yoluyla sütlerine karışan kimyasallar. En şok edici kısmı ise bu antibiyotiklerin oranının, insanlara verilen orandan on kat daha fazla olması. Bu da durumun vahametini daha da arttırıyor.

Yalnız merakla bekliyorum, acaba vicdan sahibi hükümetten birkaç yetkili ortaya çıkıp halka zehirli süt içeren marka isimlerini açıklayabilecek mi? Yoksa ekonominin durumundan dem vurularak, cesaretli ve vicdanlı bir tavır gösterilmeyip halk sağlığı, yine hiçe mi sayılacak? Eğer devletin bu adamsendeciliği devam ederse, duyarlı vatandaşlarımız  bu ülkeyi bundan böyle ''Güçlü ve Gelişen Türkiye '' olarak değil, ancak ''Gelişmekte '' olan sıradan bir üçüncü dünya ülkesi katagosindeki yerine geri  göndereceklerdir. Uganda, Paraguay, Türkiye....

Yakıştı mı şimdi bize! Ya da bütün bunları boşverelim. Ülkenin geri kalanına uyum sağlayalım! Sütünü iç ve mışıl mışıl uyamaya devam et Türkiye!!!

 
Toplam blog
: 14
: 472
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

1983' te Antalya 'da dünyaya gelmişim. Yaklaşık 7 yaşımdan bu yana şarkı sözünden tutun sonunu beğen..