Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sütyen illaki takılmalı mı?

Sütyen illaki takılmalı mı?
 

Sütyen illaki takılmalı mı?


Bayanlar hadi bana söyleyin, akşam eve girdiğinizde ilk yaptığınız şeylerden birisi ne?

Sütyeninizi çıkarmak! Doğru mu?

Üstelik bunu üzerini çıkarmadan bile yapanların sayısı çok fazla. Elleri arkada birleştirip kopçasını açma, ardından omuzdan düşürülen askıları elden geçirip, hop sutyeni fırlatma. Özgürleşen göğüslerin verdiği rahatlık, evde olma hissi, işte tüm yorgunluk sanki geçti gitti gibi.

Çok merak ediyordum, bu muhteşem bir özgürlük duygusuysa ve eğer sutyenler çok rahatsız ediciyse, o kadar çok kadın bu sutyenleri neden giyiyor?

Sutyen kanseri mi önlüyor?

Amerikan Kanser Derneği'ne göre, sutyen takma ve göğüs kanseri arasında hiçbir kanıt yok. Bunun arkasında yatan mantıksal sebep, bir bağlantı olduğunu göstermek için yapılan kesin bir araştırmanın yapılmadığıdır. Bununla birlikte, sütyeni giyenlerle ve meme kanseri gelişimi arasında bir korelasyon gösteren birkaç çalışma yapılmıştır. Bir diğer dikkat çekici bilgi, kanser endüstrisine çok benzer bir şekilde büyük bir sutyen endüstrisi olmasıdır. Her kadına her sene kaç tane sutyen satıldığını düşünsenize…

Sütyen kanser mi yapıyor?

Bugün sütyeni giymenin kansere neden olduğunu kesin olarak bilmiyoruz, ancak en azından bazı kanıtlara bakabiliriz ve buradan kendiniz için bilinçli bir karar verebilirsiniz.

İddiayı Kanıtlayacak Veriler

Sıkı sutyen giymek, damarları sıkıştırarak aşırı derecede ince lenfatik damarları kısıtlayabilir

Sıkı sütyenler hücrelere daha az oksijen ve besin maddesi gitmesi demektir. Bu toksinlerin birikimi fibrokistik kistlerle bağlantılı bile olabilir. Fibrokistik kistler, göğüslerde sert topaklar olarak görülen sıvı dolu kesecikler olup, tıbbi araştırmalar bu kistleri meme kanseri riski ile daha fazla ilişkilendirirler.

Peki, bir şey fark ettiniz mi? Hep sıkı sütyenden bahsediyorlar. Demek ki sıkı sütyen iyi bir şey değil.

Sağlıklı sütyen nedir sizce?

Sağlıklı südyen yok gibi durun, bedeninizde varlığı hissedilmeyen, cildinizi tahriş etmeyen, meme dokunuza zarar vermeyen, koşarken ya da hareket halindeyken memelerin aşırı derecede sallanmasını engelleyen, meme cildini mevcut kıyafetlerin sertliğinden koruyarak, tahriş olmasını engelleyen, toplum içinde çıkık meme başından dolayı rahatsızlık hissedenlerin kamuflaj yapmasına yardımcı bir iç çamaşırıdır.

Kısaca sütyen toparlamaya, dikleştirmeye, birkaç cup büyütmeye, dik göstermeye, iki göğsü yakınlaştırmaya, desteklemeye yardımcı bir iç çamaşırı olmamalıdır zira az evvel de yazdığım gibi tüm bu ek işlevler, her açıdan meme dokusuna zarar verir.

Kadınların sütyen giymelerinin en büyük nedeni de zaten bunlar. Güzel gözüken göğüsler için bunlar yapılıyor. Kısaca tüm bunlar estetik amaçlı yapılıyor ve mış gibi gösteriliyor aslında….

Teknoloji bu denli ilerlemişken, memelerinizde estetik bulmadığınız şeyleri sutyenlerle kamufle etmeye çalışmanın hiçbir manası olmadığı gibi, memelerinize zararı da var.

  • Göğüslerinizi birkaç cup büyütebiliriz
  • Göğüslerinizi dikleştirebiliriz
  • Göğüslerinizdeki asimetriyi yok edebiliriz
  • Sarkık göğüslerinizi toparlayabiliriz
  • Ayrık göğüslerinizi birleştirebilir, istediğiniz ölçülere sokabiliriz
  • Çok büyük olmasından ötürü size estetik ve sağlık sorunları yaratan göğüslerinizi küçültebiliriz.

Meme estetiği gerçek anlamda kadını mutlu eden bir operasyondur. Eğer uzun zamandır düşünüyorsanız, beklemenizin inanın hiçbir manası yok.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com

 
Toplam blog
: 85
: 1037
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

28 Haziran 1970 tarihinde Kars'ta dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinin ard..