Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Suudi Arabistan ABD’den aldığı 110 milyar dolarlık silahla ne yapacak?

Suudi Arabistan ABD’den aldığı 110 milyar dolarlık silahla  ne yapacak?
 

Ağzın dualı, Allah senin yanında değil mi; silaha ne ihtiyacın var ki… Hani İslam barış diniydi, ne yapacaksın bu kadar silahı?

Dua ile silah yan yana olmaz hacı, ya biri ya diğeri; elinde silah varsa duana Allah bile inanmaz! Allah bilir ama bu halinle belki de ülkene hacca gelenlerin haccı kabul olmaz!

Hele Suudi Arabistan gibi bir ülkenin çakı bıçağına bile ihtiyacı yok; çünkü kutsal topraklara uzaylılar hariç kimse saldırmaya cesaret edemez; dünya ayağa kalkar, senin ülkeni 1,5 milyar Müslüman koruyor zaten, kutsal kimse saldıramaz!

Bu; silah, ordu, oraya müdahale, buraya karışma noluyor anlamıyorum… İslam’ın emanetlerine ev sahipliği yapan bir ülkeye silahlanmak yakışıyor mu?

Kim ya senin düşmanın; kim ise benim de düşmanım. Yani böyle bir ihtimal yok. Müslümanlığın en büyük savunucusu İran hangi nedenle olursa olsun kutsal topraklara saldırır mı hiç. Bana göre petrol için olsa bile Arabistan’a saldırılma ihtimali hiç yok. Hele ki Müslüman bir ülke tarafından.

Sahip olduğun konum nedeniyle diğer ülkelere örnek olman gerekirken… Hacıları tanklarla mı karşılayacaksın? Suudi Arabistan yönetimi neden böyle bir şeye gerek duydu bilmiyorum. Bu kadar para ülkeyi geliştirmek, olmadı yoksullara yardım, o da olmadı Müslümanlığın ihyası için kullanılabilinir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..