Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Suudi Arabistan'dan Şaşırtan Açıklama, 'Ilımlı İslâm'a Geçiyoruz'

Suudi Arabistan'dan Şaşırtan Açıklama, 'Ilımlı İslâm'a Geçiyoruz'
 

Ey kapitalizm, sen nelere sebepsin!
       Biraz evvel devrim niteliğinde bir haber okudum.  Hürriyet'in haberine göre, Suudi Arabistan hakikaten çok önemli bir açıklama yaptı, "ılımlı İslâm’a” geçiyorlarmış! Öncelikle, esasen İslam dininde böyle bir kavram kesinlikle yoktur. Rabbimiz kitabında aşırıya gidenleri, asla sevmeyeceğini bildiriyor. Maalesef ki, aşırılıkların ve taşkınlıkların yaşandığı bir ülke tüm dünyada "İslam'ın merkeziymiş" gibi görülüyor. Çıkarları uğruna, dinlerini ılıştıran ve yıllarca kendi din kardeşleri katledilirken öylece izleyen hatta sırt çeviren bir toplum hangi dinden bahsediyor olabilir ki, ılışsın?
  Bu konu bir tarafa, bir yandan oradaki hanım  kardeşlerimiz namına ilk seviniyor gibi olsam da kimlerin neyin sayesinde, ılımlı islam gündemlerindedir? Yıllarca ne haberler aldık. Ne zulümler akıl almaz uygulamaların vuku bulduğu bu şehirden? Çok zordur, Suudi Arabistan’da kadın olmak! . Kadınların seçme ve seçilme hakkı söz hakları yoktur!  Yedi yirmi dört ahlak zabıtaları tarafından takip altındalar. Peçeleri olmadan feracesiz ve tek başlarına sokağa çıkamıyorlar. Bakkala dahi tek başına gidilemiyor. Araba kullanmaları sakıncalı görülüp fitne sayılıyor. Geçtiğimiz yıllarda araba kullanımıyla ilgili kadın kanadında, bir ayaklanma gerçekleşmişti. O olaydan sonra tek, tük de olsa araba kullanan hanımlar görülmeye başlandı. Üç erkek vatandaşlarını, fazlaca yakışıklı oldukları gerekçesiyle, ‘kadınları tahrik eder’ düşüncesiyle sınır dışı etmişlerdi.
   Bütün bunlar bir yana, başka ülkelerden gelen bayan turistler için de siyah ferace giymek zorunlu. Turizm olarak kazanç elde etmek için, bu değişimi gerekli görüyorlar. (denilen öyle de)  Hiç değilse orada yaşayan hanım  kardeşlerimiz adına sevinmeyi isterdim. Kendimce, “aşırılıklar ülkesi” diye tanımladığım, Suudi Arabistan’daki tüm uygulamalar, Hak Din ile alakası olmayan ekseri keyfi uygulamalardı. Bu kararı bağımsızca almadıkları artık herkesçe bilinmektedir. 
Ilımlı olarak tanımlanması, ayrıca enteresandır. Rabb'imiz Allah Kitabımız Kur'an da zaten “sizin için zorluk istemem” buyuruyor. Bunca sene zaten normal olması gereken ama olmayan dinlerine sırf çıkarlarını korumak, birilerine yağ çekmek namına “ılımlı” adını veriyorlar.  Demek daha evvel cehennemdeydiler. Çok yazık!
 Ilımlı  sürecine geçişlerinin nasıl olacağını merakla bekliyoruz. Umarım  iç savaş çıkmadan bağımsız karar alabilmeyi başarabilirler, diye temenni ediyoruz. Çünkü, müslümanların birbirini kıyışını büyük bir keyifle bekleyenler var. Düşünmeyenlere yağacak pislik yine yürekleri yakacağa benziyor...
 Orada yaşayan tüm hanım kardeşlerimize, “Rabbim kolaylıklar versin " diyoruz. Çünkü bu değişimde, en çok etkilenenler yine onlar olacaktır. Umarım bu bahane ile daha fazla incitilmeye ve haksızlıklara maruz bırakılmazlar...
 
 
MERYEM KADIOĞLU
 
 
Toplam blog
: 42
: 672
Kayıt tarihi
: 07.02.17
 
 

İstanbul'da doğdu. İstanbul'da yaşıyor. Evli, ev hanımı ve çocuklarının annesi. Aklına estikçe yaza..