Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Suudi Arabistan Veliahtının Devrim Niteliğindeki Açıklaması Acaba Ne?

Suudi Arabistan Veliahtının Devrim Niteliğindeki Açıklaması Acaba Ne?
 

Kadınların araç kullanımına izin verilmesinden tutunuz devrim niteliğinde açıklamalarda bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman tüm dünya'yı sarsacak nitelikte.

Salman;

- "Biz tüm dünyaya, geleneklere halklara ve dinlere açık olan ılımlı islama dönüyoruz. Normal bir hayat yaşamak istiyoruz. Dünyayla birlikte yaşayıp ülkemizin ve dünyanın gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz"..

Ne Troump ne Putin ne İsrail ne Türkiye ne de Suriye yeni dünya düzeninin yörüngesini değiştirebilecektir. Kapitalizmin vahşi yönünü törpüleyecek ve kapitalizm sisteminin yönetim biçiminin içine insan odaklı yönetim biçimini sokacak isim 32 yaşındaki Bin Salman olacaktır tabi sosyalizm yönetim biçiminin insan odaklı yönlerini ılımlı islam modeli ile birlikte.

Ülkemizin ve dünyanın geleceğini her zaman pozitif ve güzel geleceklerle donatılacağını düşünmüşümdür ve sürekli de aynı düşüncelerimi muhafaza etmekteyim..

Teknolijinin neredeyse her saat değiştiği ve yenilenmekte olduğu bir dünyada geleneksel kültürlere bağlı yönetim biçimleriyle ülkelerin artık yönetilemeyeceği ayan beyan ortaya çıkmıştır.

Bin Salman'ın bütün dinlerle birlikte yaşama kültürünü geliştirecek açıklamasını çok önemli buluyorum. Müslüman Hristiyan Musevi din kültürleri aynı şemsiye altında hoşgörü potası içinde yaşamasının tek yolu dünyayı yönetenlere bağlı olup bunun ilk adımını dünkü açıklamalarıyla Suudi Veliahtı atmış olduğunu gördük.

Elbette ki bu devrim niteliğinde olan açıklama her ne kadar Bin Salman'ın ağzından tüm dünyaya duyuruluyor olsa da asıl duyuranın ve duyuranların dünyayı yöneten 20 uluslararası tuccarlar olduğunu da göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum.

Kapitalizmin gücünü hiç bir gücün yenemeyeceğine göre, kapitalizmin vahşi yönünü ancak ılımlı islam ve sosyalizm modellerinin birlikte oluşturacağı insan odaklı birlikteliği ile çözülebileceğine inanıyorum.

Kapitalizm dünyada artık olmazsa olmazdır ancak vahşi acımasız yönü bireylerin yaşamına acı vermekte ve bunun çözümü de üç büyük din kültürünün hoşgörü çizgisine gelmesiyle mümkündür.

Amacımız dünyada kan akmamasıdır. Çocukların kadınların öldürülmemesidir.

Artık silah tuccarları şapkalarını önlerine koyup uzunca düşünmeleri gerekmekte ve silah üretimi yerine teknoloji ürünleri üretimine hız vermektedir diye düşünmekteyim.

Öyle ya silah da demir madeninden üretilmektedir, teknoloji ürünleri de demir madeninden üretilmektedir. Tuccar için kazanmak olduğuna göre insan öldürerek tüketici kaybedeceği yerine teknoloji ürünleri üreterek daha çok kazanacaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..