Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

Suudi Kadınlar

Suudi Kadınlar
 

 

Ilımlı İslama geçiyoruz demişlerdi!

Suudi Arabistan’dan bir karar daha…

Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin “radikal düşünceleri derhal yok ederek ılımlı İslam’a” döneceğini söylemesinin ardından ülkede yeni kararlar alınmaya devam ediyor. 

Hatırlarsanız geçen aylarda sizlerle paylaştığım,Kadınlara ehliyet alma hakkı tanınmasının ardından maçlara girilmesine de izin verilen Suudi Arabistan yeni bir adımla daha gündeme geldi.

Turizm ve Ulusal Miras Komitesi (SCHT) Genel Müdürü Ömer El Mübarek, 25 yaş ve üzeri kadınların Suudi Arabistan’ı tek başına ziyaret edebileceklerini açıkladı.

 

“Turist vizesi, tek girişlik vize olacak ve en faz 30 gün geçerli sayılacak” diyen Mübarek, vize uygulamasının iş, hac ve umre ziyaretlerinden   bağımsız olduğunu sözlerine ekledi. Mübarek, ayrıca turizm komitesinin departmanının turist vizelerinin çıkarılması için bir elektronik sistem oluşturduğunu söylemiş.

Ve bizde, ‘Gülüşün Dünyası’ olarak onları tebrik ediyoruz. Görün bakalım gerçek dâhiler kimlermiş? Altmış çeşit nakış düğümü öğrenebilen kadınlar mı yoksa işi gücü bir kenara bırakıp kadınların zayıf yönlerini tartışıp duran erkekler mi?

 

 
Toplam blog
: 18
: 235
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

  Yönetici kadrosunda çalışıyorum.Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. bir erkek..