Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '07

 
Kategori
Blog
 

Suya sabuna dokunmadan

Suya sabuna dokunmadan
 

22 temmuz Pazar sabahı erkenden uyanacağım, Deneme Lisesi’ne gidip oyumu kullanacağım, sonra sokağın diğer tarafındaki gazete büfesine gidip gazeteleri alacağım ve son günlerde alışık olduğumuzdan farklı, suya sabuna dokunmayan manşetleri göreceğim ve yine aynı içerikli yazıları okuyacağım.

Yarın (Cumartesi) akşama doğru caddelere çıktığımızda çıplak caddeler göreceğiz. Haftalardır her elektrik direğinden diğerine bağlanan iplere asılmış rengarenk bayraklarla donatılmış caddelerde hepsinin birden bire nasıl kaybolduğunu anlayamayacağız.

Bir televizyon kanalı biraz önce, bu gece yarısından itibaren televizyonlara yayınlarınıza dikkat edin uyarısı gönderildiğini söylüyordu. Biz de MB'da yazdıklarımıza dikkat edeceğiz, Pazar akşam saatlerine kadar suya sabuna dokunmadan yazacağız. İçimizden suya sabuna dokunarak birşeyler yazmak gelirse, o zaman editörlerimizin o yazıları reddetmeden, yasakların biteceği saate kadar bekletip, o saatte yayına alacaklarını tahmin ediyorum.

Pazar günü oyumu kullandıktan sonra henüz sandıklar açılmadan belki bir seçim tahmini yapmak isterim. O yazı akşam yasaklar bitince (Gönderildiği saat ve yayınlandığı saat bilgisiyle) yayınlansa, ve bu yazıyla birlikte çok sayıda blog yazarımızın benzer tahminleri olsa ne güzel olurdu.

Pazar günü Saat 17 olunca Deneme Lisesinde oy kullandığım sandığın olduğu sınıfa gidip oy sayımını uzaktan izleyeceğim. Şimdiye kadar 1982’deki anayasa oylaması dışında her seçimde sandığıma sahip çıktım, sayımı uzaktan izledim. Bu seçimde oyları saymak kolay olacağı için, saat 18 gibi sayım tamamlanmış olur. O sonuçları bir blogta yazıp paylaşmak isterim. Editörümüz de bu yazıyı beklemeye alır, yasakların bittiği saat 21’de yayınlar.

Pazar gecesi çok geç olmayan saatlerde ak koyun kara koyun belli olacak. O zaman yasaklar da bitmiş olacak ve dilediğimiz gibi yazacağız.

22 Temmuz 2007 seçimlerinin ülkemize güzellikler getirmesini diliyorum.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..