Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Sinema
 

Sweeney Todd

Sweeney Todd
 

Sweeney Todd, The Demon Barber of Fleet Street


Tim Burton’dan yine yılbaşına yaklaşırken vizyona giren bir film. İsmi pek bir uzun “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” ama kısaca "Sweeney Todd" diye de geçmekte.

Bundan öncesinde yani 2005 te “ Corpse Bride” ve “Charlie and the Chocolate Factory” isimli filmlerinin, 2003’te ise “Big Fish” (bu filmi hararetle tavsiye ederim) filminin yönetmeniydi kendisi.

Son filmi için yine ilginç bir hikaye seçmiş. Sweeney Todd, meşhur Broadway Müzikalinden bir uyarlama. Benjamin Barker (Johnny Depp), isimli talihsiz bir beberin hikayesi, evet Johnny Depp hayranları bu filme gitmeli diyebilirim hemen.

Müzikal bir film seyretmeyi sevmiyorsanız bile hikayenin ilginçliği, sürpriz son ve elbetteki Johnny Depp faktöründen dolayı kaçırmamanız gereken bir film diye düşünüyorum.

Film kasvetli bir şehir olan Londra’da geçmekte. Benjamin Barker 15 yıl sonra farklı bir isim ile Sweeney Todd olarak Londra'ya geri döner. İşlemediği bir suçtan dolayı, yargıç Turpin (Alan Rickman) tarafından ailesinden uzaklaştırılarak, sürgüne gönderilmiştir. Fleet caddesinde, Londra’nın en berbat keklerini yapan Bayan Lovett’in(Helena Bonham Carter) dükkanının üst katında, mesleği olan berberliğe başlar. Elbetteki kızını ve karısını elinden alan Yargıçtan intikamını alacaktır.

Filmin konusu, hayatı ve ailesi parçalanmış bir berberin intikamı üzerine. Ama şunu da eklemem gerekir ki usturasını epey konuşturmakta olan bu berber, fazlasıyla kanlı sahnelere neden oluyor.

Bu arada Borat’ı oynayan “Sacha Baron Cohen” filmde hayli ilginç bir rolde…onu da seyretmek ayrıca eğlenceli.

Film için uyarılarım ise…kasvetli bir ortam da geçmekte…pek bir müzikal…ve pek bir kanlı. Bunlara dayanamayacaksınız o zaman hiç zamanınızı harcamayın. Filmin konusu bakımından kasvetli ortam da gerekiyor ne yazık ki.

Filmin fragmanını seyretmek icin ilgili link
http://www.sweeneytoddmovie.com/

 
Toplam blog
: 237
: 1302
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

Biyolojinin son yıllarda, özellikle son 10 yılda içeriğinin yoğun bir şekilde moleküler düzeye inmes..