Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

T.C. Sağlık, Adalet ve Kalkınma Bakanlığı

T.C. Sağlık, Adalet ve Kalkınma Bakanlığı
 

12 Haziran’a doğru seçim kampanyasında devlet olanaklarının nasıl kullanıldığını herkes görüyor ama kimileri bundan mutlu olduğu için görmezden geliyor. 

Devlet olanağını seçim propagandasında kullanmanın çeşitli yöntemlerini birazcık algılama yeteneği olan herkes anlıyor: Başbakanın seçim gezisi olan yerde her ne hikmetse tam o gün resmi bir açılış oluveriyor. Elbette bunun kasıtlı olmadığını biliyoruz, tamamen rastlantı… En çok da konut açılışı yapılıyor. 

Hani birgün, Tapu Müdürlüğünde yeni işe başlayan memur için alınan bilgisayarın açılışını Başbakan yaparsa hiç şaşırmayacağız. 

Bu yazıda anlatacağım örnek tam o kadar açık bir şekilde ki… Artık birazcık dolaylı yapayım kaygısı bile kalmamış, açık açık iktidar partisi reklam desteği yapılıyor. 

Sağlık Bakanlığının “evde sağlık hizmeti” uygulaması için bir reklam filmi hazırlanmış. Sağlık Bakanlığı sayfasında iki video var, biri tanıtım filmi, diğeri reklam filmi olarak etiketlenmiş (1). İşte bu filmlerden “reklam filmi” olarak etiketleneni son zamanlarda televizyonlarda oldukça sık şekilde reklam kuşaklarında dönüyor. 

Bu hizmet gerçekten uygulanıyorsa son derece önemli ve alkışlanacak sosyal bir destek. Bu konuda kimsenin itiraz etmeye hakkı olamaz, ben de eleştirmem. Bu hizmetin tanıtılması konusunda da bir itiraz olamaz, ancak… 

Ancak Sağlık Bakanlığının bu tanıtım reklamının tam seçimler arifesinde, hergün, oldukça sık şekilde televizyon kanallarında gösterilmesi son derece manidardır. Reklam 80’lerin Küçük Emrah filmlerini aratmayan düzeyde gözleri sulandıracak senaryoyla çekilmiş. Reklam biterken “hayaldi, gerçek oldu” yazısını beklerken bir logunun etrafında “T.C. Sağlık Bakanlığı- Evde Sağlık Hizmetleri” yazısıyla karşılaşıyoruz. 

Reklam filmi AKP’nin seçim kampanyası reklamlarını bütünleyici formatta hazırlanmış. Hiç kimse bunun masum bir rastlantı olduğunu söylemesin. Bu reklam aylar önce yayımlansa veya 12 Haziran’dan sonra yayımlanma art niyet aramayız, ama şu andaki yayın bakanlığın bütçesinden AKP kampanyasına destekten başka bir şey değildir. 

Bu bir “T.C. Sağlık, Adalet ve Kalkınma Bakanlığı” hizmeti olarak mı tanıtılıyor? 

Bu bir “Sağlık, Adalet ve Kalkınma Partisi” hizmeti olarak mı tanıtılıyor? 

Not: Sağlık Bakanlığı sayfasında “ADSM'ler için Evde sağlık veri giriş formu açılmıştır.
ADSM veri girişleri sadece bu ay için 20/05/2011 tarihine kadar açık kalacaktır.”
yazıyor. Bunu tam anlamadım ama eğer başvuru ayın 20’sinde bitmişse sonraki günlerde reklam filmi neden yayımlanıyor. Hedef kitle evde sağlık hizmeti alacaklar mı, yoksa seçmenle mi? 

(1) http://tedavi.saglik.gov.tr/ 

Ankara, 29 Mayıs 2011 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..