Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

T.T Arena açılışında yaşananlar

T.T  Arena açılışında yaşananlar
 

Aslantepe stadı


Siyasetin girmediği yer olarak gördüğümüz sporda son yıl içerisinde yapılan protestolar hiç de hoş olmayan davranışlar olarak görmekteyiz. İlk olarak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasının finalinde düzenlenen madalya töreninde Başbakana yapılan protesto tasvir edilmeyecek demde hareketti. 

2011 yılın daha ilk günlerinde güzide Galatasaray spor kulübünün Seyrantepe de ki Türk Telekom Arena stadının açılışına hazırlıklar son derece mükemmel bir şekilde tasarlanılarak taraftara ve televizyondan izleyenlere görsel şov izlettirmek için hazırlıklar tamam olması yönetimi rahatlatmış. Açılış için sorun gözükmediği hislerde oluşmuştu. Açılışa Galatasaray taraftarları yanı sıra görsel şovu seyretmek için gidenler de vardı muhakkak. Sporseverler güzel bir gece geçireceğini umuyordu. Seyrantepe ki stadın açılışına Başbakan ve bakanlar davetli olması Başkan Adnan Polat için önem arz ediyordu. Çünkü Stadın projesini destekleme konusunda başbakanın önemi büyüktü. 

Toki başkanı Erdoğan Bayraktarın, açılış konuşmasına başlar başlamaz ıslıklar ve o anda başbakanın stad yerinde olması ıslıklı protesto yapılarak Galatasaray camiasına zarar verecek niteliğindeydi. Hangi parti lideri olursa olsun devlet erkânında gelen kişilere saygı gösterilmesi gerekirdi. Başbakanı sevmeyebilirsin, bakanları sevmeyebilirsin tepki gösterilecek yer stad olmaması gerekirdi. 

Yapılan eleştirilerden bir tanesi çok garibime gitti. Stad yapılması konusunda neden Galatasaray’a yardım edildi de Fenerbahçe stad konusunda yardım edilmedi. Stadın yapılması için rahmetli Özhan Canaydın’ın projesini sunmasıyla gelişen olaylar ile temeller atılarak 2011 yılında güzel bir stada kavuşuldu. Aynı şekilde Trabzonspor’un Akyazı da yapacağı stad konusunda yine devlet erkânlarından destek ile yola girildi. Hangi takım olursa olsun proje yapılıp sunulduktan sonra bunun karşılıksız kalacağını zannetmiyorum. 

Türk Telekom Arena Stadının açılışında bir taşla iki kuş vurulmaya çalışılmıştır. İlk avlamak istedikleri siyaset ile ilgili bazı bakanların Galatasaray ile yaptığı açıklamalar yaparak yaklaşan seçimlere karşı zemin hazırlamak. İkinci avlamak istenilen ise Galatasaray ikinci başkanının genel kurul isteyerek Adnan Polat’a karşı taarruza geçemeye çalışması. Bunun zemini bazı taraftarların açılışta yapılan protestolara karşı Adnan Polat’ı zor durumda bırakmak idi ilk başta bu konuda başarılı olduysalar da gün geçtikçe yapılan organizenin amacı belirlenmiş oldu. 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..