Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '11

 
Kategori
Seçim
 

Taban CHP-MHP koalisyonunu oluşturdu bile

Dokuz yıldır iktidar olamayan partiler geçmiş dönemlerde yaptıkları yüzeysel politikaları bıraktılar. Bırakamadıkları tek şey meydan konuşmalarındaki uslup olduğu görülüyor. 

Buna rağmen ülke sorunlarını belli planlar dahilinde çözmenin bilimsel çalışmalara dayandırılması gerektiğini geç de olsa gördüler. Kuru laflarla olmayacağının farkında olmaları hem demokrasimiz için hemde dünya ölçeklerinde yeralmamızı sağlar duruma geldi. 

CHP ve MHP' nin hazırlamış oldukları seçim beyannameleri ülke gerçeklerinin neler olduğunu, nasıl çözülmesi gerektiğini göstermesi açısından çok önemli. Burda böyle söylerken her siyasi partinin siyaset anlayışına göre beyannameleri olduğunu "es" geçemeyiz. 

Artık parti başkanının oturup yazdığı veya yazdırdığı iki anahtarlı dönemler dikkat edilirse hatırlanmıyor. 

Muhalefet partileri hesabı yapılmamış boş vaatlerle yola çıkmadıkları belli. Bilindiği kadarı ile oluşturdukları bilim kurullarının iyi çalıştıkları görüldü. Bilim kurullarınını oluşturanların sayısal kabarıklığı işi ciddiye aldıklarınında bir ispatı. 

Her nedense iktidar partisi kaçak güreşmeyi sevdi. Dokuz yıllık ekenomi ve sosyal alanda iyi çalışmalar yapması tek başına yeterli olmadı. Özellikle dış politikada zikzakların varlığı halkımızı raharsız eder oldu. 

Demokratik açılımın ülkeyi ayrıştırır hale getirmesi, Habur görüntüleri ve yapılacak olan anayasanın muallak olması iktidarın iyi şeylerini alıp götürdü dersek yanılmış olmayız. 

Silahlı kuvvetler mensuplarının, gazetecilerin, yazarların, bilim adamlarının tutuklanması, üniversite sınavlarında şifreleme olayları, kadın cinayetleri, birbirine eklenince iktidarın puan kaybetmesine, hesap verememe durumuna soktu. Terör olaylarının sokakları teslim alması, batıdaki hukukla doğudakinin farklı işlemesi "ne oluyor" dedirtti. 

Saymaya çalıştığımız olumsuzluklar silsilesi iktidarın diğer başarılarını örtmeye yetti. 

Tek başına iktidara gelemeyeceğini anlayan CHP ve MHP tabanı tabanda birlikte davranmaya başladıkları artık gözden kaçmıyor. Önce kendi tabanlarında bütünleştiler. Küskünlerini kucakladılar. 

Şimdide seçim sonrası oluşacak kaalisyonun yakınlası çabası içindeler. 

Hoşgörü ve tahammül sınırlarında bir birliktelik var. 

Yanılmıyorsam böyle. 

 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..