Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Tabelayı mahkûm etmek.

Tabelayı mahkûm etmek.
 

FOTO: Yüksel ÖNAÇAN (Kapatılan Sinop Kale Hapishanesi)


Lise yıllarımda iki kez sürgün yedim.

İlkinde öğretmenlerin yakaladığı her sigara paketinin (ki; öğrencilerden günde bazen 7 paket bile yakalayabiliyorlardı, ) bana maledilmesinden, bir bayan öğretmenle olan samimiyetimin başkaları ve okul müdürü tarafından yanlış anlaşılmasından, nişanlımın babasının okula gelip nişan yüzüğünü alıp-gitmesinden;

İkinci okulumda sigara içerken yakalayan müdür yardımcısının beni döverken yorulmaması için(!) karşı koymamdan dolayı, aynı şekilde;

Prosedüre uydurulup, 'gönüllü tasdikname' verilerek, bu arada her iki lisedeki devamsızlığım 10'ar gün eksiltilerek, tertemiz birer sicille uğurlandım(!) .

Benden sonra bir arkadaşım, ondan sonra diğer bir arkadaşım 'zorunlu tasdikname' ile sicilleri bozuk bir şekilde kovuldular.

Haklarında bariz bir delil bulunmayan ama okul yöneticilerine, öğretmenlere gıcık gidenler ise fazla değil, iki sene üst üste sınıfta bırakılıp, belgelendirildiler ve tahsil hayatları sona erdi.

Önceden söz verdiğimiz halde kurallara uymadığımız için bizler, şöyle ya da böyle cezalandırıldık.

Okulun tabelası öylece kaldı…

* * *

Çeşitli ceza ve infaz evlerinde sık sık mahkûmlar isyan eder, etti de. Topyekün isyanlarda bile söz konusu olan ceza ve infaz evlerinin tabelaları mahkûm edilmedi; isyan eden mahkûmların cezaları arttırılarak başka ceza evlerine sürgün edildiler ve edilmekteler.

Ceza ve tevkif evleri şayet tamamen boşalmadıysa, tabelası yine durmaktadır.

* * *

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda, disiplinden uzak, rüşvetçi, görevi kötüye kullanan, yüzkızartıcı suç işleyen personel ya sürgün, ya da meslekten ihraç edilir.

* * *

Kısaca;
Parti kapatmak problemlerin çözümü değil, daha dallanıp-budaklanması demektir.

Yüksel Önaçan

 
Toplam blog
: 119
: 629
Kayıt tarihi
: 01.10.08
 
 

Eğitimci- Gazeteci-Yazar İlköğrenimini Emirdağ'da, ortaöğrenimini Bolvadin, Eskişehir, Afyon'da..