Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '16

 
Kategori
Deneme
 

Tabi başka Türkiye yok

Tabi başka Türkiye yok
 

Eğitimci şair yazar Necdet Tezcan


Bir yazımda şöye demiştim. Türkiye nere gidiyor ve Türkiye'nin işi zor diyordum. Hergün bir iki şehit haberiyle uylanıyoruz. Ben şahsen televizyonu açamiyordum. Gazeteleri de artık okumak istemiyorum.. Bu yazı elime ulaştığı saatlerde ( 10 Şubat 2016 ) günü yine 9 şehit haberiyle uyandık. Analar yine ağladı, gelinler dul, çocuklar yetim kaldı. Hani analar ağlamayacaktı? Ankara'da Sayın büyüklerimiz bir araya gelip bir çare bulsunlar Allah aşkına... Parti meselelerini artık bir kenara bırakmanın zamanın gelmedi mi? Rusya, ABD, PKK ve PYD Türkiye'yi Ortadoğu batalığına sürmek istiyorlar. Birlik ve bareberliğe ihtiyacımız vardır. Unutmayalım ki bu topraklar hepimizindir. Türk'ü, Kürd'ü, Arabı, Çerkez'i ve Boşnakı hepimiz birlikte Çanakkale'de şehit olmadık mı ? Gideceğimiz başka bir TÜRKİYE var mı? 
 
Bana taa Trakya'dan, Edirne'den eğitimci yazar meslektaşım Necdet TEZCAN'ın yürek yakan bir yazısı elime ulaştı. " BaşkaTürkiye Var mı ? " diyor.. Sevgili  Necdet Tezcan'ın duyarlılığına çok teşekkür ediyor ve bu değerli bulduğum yazısını sizlerle de bu sayfamda paylaşmak istiyorum..
 
***                           
 
BAŞKA TÜRKİYE VAR MI?
 
Necdet  TEZCAN
 
Kan ağlayan bir ülke…
 
-Alo, orası neresi diye soracak olursanız, söyleyeyim:  Burası Türkiye…
 
Bu göz yaşları, bu her gün biraz daha çoğalan şehit mezarları… Canımızı, ciğerimizi yakıyor. Burası Türkiye… Benim ülkem, bizim ülkemiz… Üç tarafı denizlerle kaplı, dağı ovası, gölleri nehirleriyle… Başkalarının  gözünü kamaştıran Anadolu’m, Trakya’m.. Yani benim, bizim ülkemiz. Hepsinin gözü var aslında “Gözü olanın gözü çıksın.” Demek gerekse de bir şeyle değişmez, biliyorum. Bin bir türde bitki örtüsü, renk renk meyveleri ve çiçekleriyle göz kamaştıran varsıllıkları ve bereketiyle  Bizi mutlu eden bizi besleyen bizi barındıran bir ülke, benim ülkem. Kuş sesleriyle örtüşen ülkemin her karış toprağı bizim.
 
Peki başka Türkiye var mı?
 
Yok… Olamaz da.
 
Canımızla kazandığımız bu topraklarda  yaşayan kim olursa olsun, kökeni ne olursa olsun bu vatanın evladı. Edirne’den Kars!a Sinop’tan Antalya’ya uzanan bu vatan toprağı, yüreğimizde, her yerimizde kutsaldır. Kutsal sandıklarımızdan daha kutsal hem de. bu güzel , bu eşi olmayan vatanı yükseltmek ve yüceltmek bizim  birinci  ödevimiz. Kesin böyle olması gerekirken,
 
İçimize nifak sokanlara ne demeli?
 
İlla bölecekler  miş…
 
Hadi bölün de görelim bakalım!..
 
Yedi düveli biler bu topraklara sokmayan, bir kuşağın sorunlarıyız biz.
 
Emperyalizme uşak olanlar, kapitalizmin sömürü düzeni için çırpınanlar..Vazgeçin bu sevdadan. Gözümüzü açmanın, oyunlara gelmemenin, onların uşağı olmamanın tam zamanı “gelin birlik olalım” diyen ozanların ozanı Yunus bu gün, bu olanları görse ne yapardı, neler yazardı, nasıl üzülürdü, kim bilir? Anadolu’nun taşı- toprağı ekini altından daha değerli, bilincine artık ulaşalım, erişelim.
 
Atatürk’ün şu sözünü bir kez daha anımsamakta yarar var ve tam zamanı: “Kimseden ne bir karış toprak isteriz, kimseye de bir karış toprak vermeyiz.”, “Savunma durumunda kalmadıkça savaş, cinayettir.” Bu da O’nun uyarılarından. Kulaklarımızı açalım; “Su uyur, düşman uyumaz” çünkü Son günlerde yaşananlar… Çektiğimiz acılar.. Gözyaşı seline dönüşen ülkemizi buralara sürükleyenlerde ya akıl yok ya da normal değiller. Kardeşçe yaşamak varken
 
Nedir bu olan biten?
 
Be kardeşim;
 
Başka Türkiye var mı?
 
Yok işte, yok yok…
 
Bir ülkeye bir halk;  Doğrusu ve ideali bu değil mi?
 
Doğrusu bu, hem de en doğrusu.
 
Birlik bütünlük gibisi var mı? Varsa söyleyin… Çünkü yok. Olamaz da..
 
***
 
Dilinize sağlık Sayın Necdet TEZCAN....Sağ olunuz, var olunuz...
 
Selam ve sevgilerimle.
 
Abdülkadir GÜLER 
 
11 Şubat 2016- SÖKE
 
 
 
 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..