Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Taciz Kime Sorun?

Teknoloji insanın birçok talebini yerine getirirken daha da fazla arzulu olmasına bir şekilde hizmet ettiği taciz vakalarına karşı birden fazla yeni ürün geliştirebilir. Öyle ya seksen yaşındaki insanları on sekiz yaşında insanlarla birlikte olabilmesini sağlayabilen teknoloji taciz olaylarına da pekâlâ çözüm bulabilir.

Taciz ve tecavüz olaylarına teknoloji de çözüm bulmaya çalışırken, diğer taraftan da bu konuda birkaç yasa çıkarabilir. Benim önerim, halka açık mekânlarda ibreti âlem için sergilenebilirler. Hangi şehirde o eylemi yapmış ve cezası kesinleşmişse bir hafta süreyle halka teşhir edilirler. İki metreye iki metre bir metal kafes içine konulsunlar, sabah sekiz akşam sekiz arasında halkın en uğrak noktasına konulsunlar. Halk da akşama kadar bu canilere tükürsün! Bir haftanın sonunda hapse konulacaksa hapse konulsun, hadım edilecekse hadım edilsin. Edilsin ki artık başkalarına zarar veremesin.

Taciz ve tecavüz fiiline maruz kalan insan kaç yaşında insan olursa olsun ciddi bir travma yaşar. Ölene kadar bu durumu unutması mümkün değildir. Olamaz. Tedaviler kişilerde birtakım olumlu etkileri sağlayabilir ancak bu fiile uğradığını kişinin hafızasından tamamen silmez ve silemez.

Gizli kalmış vakalarda kişiler bu olayla başa çıkamayabilir. Kişilerde kişilik bozuklukları ortaya çıkabilir. İntihara meyilli kişiler, bağımlılar, seri katiller, bombacılar, toplumsal yıkım satıcıları bu gruplardan çıkma ihtimali normal ailelerde yetişmişlere göre daha fazladır. Yapılan araştırmalar, böyle kişilerin ileride suç şebekelerinin has elemanlarına dönüştüklerini kanıtlıyor.

Her şeye çözüm bulmaya muktedir bilim belki buna da çözüm bulacaktır. Belki de taciz sensörleri  veya anne karnındayken tacizciliğe neden olan genin iptal edilmesi veya yeniden programlanması mümkün de olabilir. Bombacıları uzaktan yöneten bilinçaltına emirler gönderen, rüyalarını ve düşündüklerini renkli çıktılara dönüştüren bilim bu konuyu çok kolay çözebilir. Ben inanıyorum

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..