Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '20

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

TACİZ TECAVÜZ

Onurlu ve sağlıklı yaşayabilmek için bazı değerlere ihtiyacımız vardır. Bunların neler olduğunu kendi başınıza, eşinizin, kız kardeşinizin, çok yakınınızdan birinin başına geldiğinde, kısacası maruz kaldığınızda anlarsınız.

Taciz, tecavüz, cinayet… Bir insanı öldürmekle, onun gelecekteki yaşamını karartmanın, duygularını öldürmenin ya da nefret duygusunu ruhunda yaralı bir şekilde taşımanın, çok da farkı yoktur.

Bu hakkı hiç kimseden soramazsınız, muhatabından başka. Mağdur olduğu halde, utançla başını önünde tutan birinden, ne yaşadığını yalnız o bilebilir.  

Şimdi bu yazıyı da zamanlama, bilmem ne diye bir taraf eylemeyin. Hemen buna cevap olarak Ensar vakfını da dayatmayın. Taciz tacizdir, tecavüz tecavüzdür. İdeoloji seçmiyoruz.

Her gün; çoluk, çocuk, kadın, kardeş yollarda bu sapıklarla bir aradayız. Üstelik bunları şu gruptan, bu partiden diye ayırabilme şansımız da yok. İnsanların ikinci bir yüzü olduğunu, o ikinci yüzlerini görmeden bilemiyoruz ne yazık ki… Ancak bildiğimiz bir şey varsa o da, sırf ideoloji için bunların saklanması, ört bas edilmesi. Ortalık bu kadar çalkalanırken, herkes yaptıklarıyla yüzleşmeli. Çünkü, bu bir hata değil, ahlaksızlıktır.

Bir ülkenin aydınları; edebiyatçıları, siyasetçileri, topluma örnek olması gereken kişileri. Hele ki sizler bu suçu bile isteye işliyorsunuz. Bu ne ahlaksızlık!  Bu ne namussuzluk!

Bir çift lafım da bu kadın derneklerine; neden sessizsiniz? Susmak kabullenmektir. Umarım, bu konuda daha fazla sesinizi çıkarıp, geri adım atmazsınız.

Bir yazar çıkıyor özür dilerken; eril faillik diye süslü bir cümle kurarak, hedef şaşırtıyor. Bir başka yazar intihar ediyor. Sesler yükseliyor. Siz konuştukça onların uykusu kaçıyor. “Acaba beni de ifşa ederler mi?” diye.

Taciz ve tecavüz gibi ahlaksızca yaklaşımları, çapkınlık olarak gören bir güruhla karşı karşıyayız. Bir de kendilerine ilginç adlar buluyorlar, flörtöz, eril faillik, çapkınlık vs. Bu arada eril faillik, bilmeden farkında olmadan demekmiş. Bu nasıl oluyorsa…

Utanç duygusu, bazı suçları engelleyebilir. Ya da tedavi şekli her neyse bir kişinin dahi canını yakmadan buna çözüm bulunabilir. Kadınların ya da çocukların susmasıyla olanları engelleyemeyiz. Birileri cesaret edecek. Şimdiki gibi. Hiçbir suç cezasız kalmamalı…

Adalet herkese gereklidir. Bugün sustuklarımız, yarın bizim çığlıklarımız olabilir. Ne bugüne kadar olanlar ne de bundan sonra olacaklar için susmayalım…

 

 
Toplam blog
: 50
: 138
Kayıt tarihi
: 01.06.20
 
 

Radyo ve Televizyon mezunuyum... Bir yayınevinde editörlük yapmaktayım... Profesyonel yaşam koçuy..