- Kategori
- Pratik Bilgiler
- Okunma Sayısı
- 2651
Tadı Damağınızda Kalacak Öneriler

* Baharatlı atıştırmalık için, 1 çay kaşığı kekik, toz biber, kimyon, karabiber ve tuzu yarım bardak suya atıp karıştırın. 3 bardak un, 2 adet yumurta ve 1 paket kabartma tozunu da ilave edip yoğurun. 2 adet ince yufka açıp tırtıklı şekilde kesin ve baklava şeklini verin. Kızgın yağda kızartarak servis yapın...
* Fırında mantarlı püre için, 6 adet patatesi haşlayın. İçerisine 2 yumurta, 1 yemek kaşığı un ve yarım bardak kaşar ekleyip püre haline getirin. 1 adet soğan, ince doğranmış 15-20 adet mantar, tuz ve karabiberi sıvı yağda kavurun. Fırın tepsisine önce mantarları, sonra patates püresini ekleyip 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin...
* Pazı kızartması için, 1 demet yaprakları ayıklanmış pazı sapını 2-3 parçaya bölün ve yumuşayana kadar haşlayın. 2 yumurta, 1.5 yemek kaşığı un, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu karıştırın. Haşlanmış pazı saplarını bu karışıma batırarak az yağlı tavada kızartın...
* Baklalı pilav için, 2 bardak iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın. 2 yemek kaşığı tereyağında 2 bardak pirinci kavurun. 1 tatlı kaşığı tuz ve bakla suyundan 3 bardak ekleyerek pişirin. Pilavın pişmesine yakın baklaları ve 1 demet kıyılmış dereotunu ilave edin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz...
* İspanyol omleti için, 1 adet patatesi haşlayıp küp küp doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin. 1 adet taze soğan, 3 yumurta, tuz ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine dökerek pişirin. Domates ve salatalıkla süsledikten sonra servis yapabilirsiniz...
* Fırında kremalı karnabahar için, 1 adet karnabaharı küçük parçalara bölerek yarım limon suyuyla haşlayın. 1 paket krema, 1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni, tuz ve pul biberi karıştırıp karnabaharların üzerine dökün ve fırında 15 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve peynir kızarınca fırından çıkartın...
* Acılı tavuk kanat için, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı acılı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı köri, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve pul biberi karıştırın. 12 adet tavuk kanadını bu karışıma batırıp 15 dakika buzdolabında bekletin. Sürenin sonunda yağsız tavada veya ızgarada kızartın...
* Ayvalı pazı için, 2 adet kuru soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. 2 adet küp şeklinde doğranmış ayva ve 1 demet doğranmış pazıyı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince 4-5 dakika kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış biber döküp servis yapın...
* Fasulye ezmesi için, akşamdan ılık suda bekletilen 2 bardak fasulyeyi haşlayın. Fasulyelerin zarlarını soyup blenderda püre haline gelene kadar ezin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında kızdırılmış pul biber döküp, maydanozla süsleyerek servis yapın...
* Lahana graten için, 500 gram beyaz lahana, 2 soğan ve 3 adet biberi ince ince doğradıktan sonra 15 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip fırına dayanıklı bir kaba alın. 2 çay kaşığı un, 2 yumurta ve 2 bardak sütü karıştırıp üzerine dökün. Kaşar peyniri rendeleyerek 180 derece fırında 25 dakika pişirin...
* Domatesli patlıcan salatası için, 4 adet patlıcanı közleyin ve küçük küçük doğrayın. 1 limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve patlıcanları karıştırın. 1 kuru soğanı ve 3 domatesi küp küp doğrayıp patlıcanların üzerine ekleyin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
