Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

03 Ekim '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
2651
 

Tadı Damağınızda Kalacak Öneriler

Tadı Damağınızda Kalacak Öneriler
 


* Baharatlı atıştırmalık için, 1 çay kaşığı kekik, toz biber, kimyon, karabiber ve tuzu yarım bardak suya atıp karıştırın. 3 bardak un, 2 adet yumurta ve 1 paket kabartma tozunu da ilave edip yoğurun. 2 adet ince yufka açıp tırtıklı şekilde kesin ve baklava şeklini verin. Kızgın yağda kızartarak servis yapın...


* Fırında mantarlı püre için, 6 adet patatesi haşlayın. İçerisine 2 yumurta, 1 yemek kaşığı un ve yarım bardak kaşar ekleyip püre haline getirin. 1 adet soğan, ince doğranmış 15-20 adet mantar, tuz ve karabiberi sıvı yağda kavurun. Fırın tepsisine önce mantarları, sonra patates püresini ekleyip 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin...


* Pazı kızartması için, 1 demet yaprakları ayıklanmış pazı sapını 2-3 parçaya bölün ve yumuşayana kadar haşlayın. 2 yumurta, 1.5 yemek kaşığı un, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu karıştırın. Haşlanmış pazı saplarını bu karışıma batırarak az yağlı tavada kızartın...


* Baklalı pilav için, 2 bardak iç baklayı kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlayın. 2 yemek kaşığı tereyağında 2 bardak pirinci kavurun. 1 tatlı kaşığı tuz ve bakla suyundan 3 bardak ekleyerek pişirin. Pilavın pişmesine yakın baklaları ve 1 demet kıyılmış dereotunu ilave edin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz...


* İspanyol omleti için, 1 adet patatesi haşlayıp küp küp doğrayın ve tavada zeytinyağı ile soteleyin. 1 adet taze soğan, 3 yumurta, tuz ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine dökerek pişirin. Domates ve salatalıkla süsledikten sonra servis yapabilirsiniz...


* Fırında kremalı karnabahar için, 1 adet karnabaharı küçük parçalara bölerek yarım limon suyuyla haşlayın. 1 paket krema, 1 çay kaşığı sarımsaklı çeşni, tuz ve pul biberi karıştırıp karnabaharların üzerine dökün ve fırında 15 dakika pişirin. Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve peynir kızarınca fırından çıkartın...


* Acılı tavuk kanat için, 1 çay bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı acılı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı köri, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve pul biberi karıştırın. 12 adet tavuk kanadını bu karışıma batırıp 15 dakika buzdolabında bekletin. Sürenin sonunda yağsız tavada veya ızgarada kızartın...


* Ayvalı pazı için, 2 adet kuru soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. 2 adet küp şeklinde doğranmış ayva ve 1 demet doğranmış pazıyı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince 4-5 dakika kavurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış biber döküp servis yapın...


* Fasulye ezmesi için, akşamdan ılık suda bekletilen 2 bardak fasulyeyi haşlayın. Fasulyelerin zarlarını soyup blenderda püre haline gelene kadar ezin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında kızdırılmış pul biber döküp, maydanozla süsleyerek servis yapın...


* Lahana graten için, 500 gram beyaz lahana, 2 soğan ve 3 adet biberi ince ince doğradıktan sonra 15 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip fırına dayanıklı bir kaba alın. 2 çay kaşığı un, 2 yumurta ve 2 bardak sütü karıştırıp üzerine dökün. Kaşar peyniri rendeleyerek 180 derece fırında 25 dakika pişirin...


* Domatesli patlıcan salatası için, 4 adet patlıcanı közleyin ve küçük küçük doğrayın. 1 limon suyu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve patlıcanları karıştırın. 1 kuru soğanı ve 3 domatesi küp küp doğrayıp patlıcanların üzerine ekleyin. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. 
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3695
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster