Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '11

 
Kategori
TV Programları
 

Tadı damaklarda kaldı

Tadı damaklarda kaldı
 

Şiirlerden şairlere, şairlerden kitaplara, kitaplardan edebiyata, edebiyattan musikiye, musikiden notalara, notalardan uda, uttan şarkılara dönüşen büyük bir yelpaze.(RESİM:ALINTI)


Bestekâr, güftekar, ses sanatçısı Engin Çır ve edebiyatçı, şair, yazar, gazeteci Beşir Ayvazoğlu Türk Edebiyatına ve Türk kültürüne hizmet eden programlardan birisi olan kültür- sanat bölümünün program danışmanlığını İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın yaptığı Canlı Yayınlar Odasının geçen haftaki konuklarıydı.

Şiirlerden şairlere, şairlerden kitaplara, kitaplardan edebiyata, edebiyattan musikiye, musikiden notalara, notalardan uda, uttan şarkılara dönüşen büyük bir yelpazede edebiyat ve kültürün esintisiyle serinledi yürekler bu hafta.

Gülün bahçeleri süsleyen bir çiçek olmasının yanı sıra kitaba da isim verdiği, sadece gülün değil mimozaların, hüsnüyusufların, horozibiklerinin de edebiyata ilham kaynağı olduğunun konuşulmasının ardından edebiyatta muhafazakârlığa da değinildi. Ayvazoğlu, en derin düşüncelerin sonunda kendi içinde bile muhafazakârlığa dönüştüğünü ifade ederken Parmaksız, bazı şairlerin kendi şiirlerini seslendirirken dizelerde saklı duyguları tam olarak yansıtamadığını ve şiirin güzelliğini örttüklerini, şiirlerinin başka kişiler tarafından seslendirildiği takdirde kulağa daha hoş geleceğini ve vurguların tüm çıplaklığıyla dinleyiciye ulaşacağını dile getirdi. Ayrıca; şairin tüm eleştirilere açık olması gerektiği ve eleştirilere cevap verebilecek bilgi birikimine sahip olması gerektiğinin de altını çizdi.

Programa telefon ile bağlanan konuklardan Şakir Susuz bu programdan büyük keyif aldığını mümkünse hep devam etmesini istediğini söylerken diğer konuk, öğrencisi olduğu hocasına sevgi ve saygılarını iletti.

Engin Çır’ın udundan yayılan büyüleyici nağmeler ise sohbet akışına ayrı bir renk kattı. Program beste ve güftesi Çır’a ait olan “Çok uzaktan geldim yüzünü gördüm” isimli şarkı ile sonlanmadan önce Hakan Urgancı, Mehmet Nuri Parmaksız’ın “Hicran saati gelsin nasıl olsa gidersin” şiirinden esinlenerek “Hicran saati gelsin nasıl olsa bitersin” dizesiyle veda etti seyircilere.

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..