Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '20

     
    Kategori
    Yemek - Mutfak
     

    Tadı Efsane: Pamuk Poğaça

       Hepimizin bildiği gibi hamurişi mutfağımızın vazgeçilmezlerinden biri. Siz evinizde kekin, böreğin, poğaçanın pişmediği bir zaman hatırlıyor musunuz ? Ben hatırlamıyorum. İlla ki haftada bir bile olsa hepimizin evinde hamurişi yapılır. Annelerimizin o güzel elleriyle açtığı hamurlar da öyle lezzetli olurki yemeye doyamayız. İşte şimdi sizinle paylaşacağım bu tarif yemeye doyamayacağınız poğaçalardan olacak.

       Pamuk poğaça, puf puf kabaran, yumuşacık ve çok lezzetli bir poğaça. Lezzetinin yanında pamuk poğaçanın güzel yanlarından biri, uzun süre bayatlamıyor olması.  İçine istediğiniz malzemeden iç harç hazırlayarak siz de nefis ve çok yumuşak poğaçalar yapabilirsiniz. Ben otlu-peynirli denedim, bu poğaçaya çok yakıştı. Dilerseniz artık tarifimize geçelim. :)

    Malzemeler:

    • 1 adet yumurtanın akı (sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı ılık su
    • 7 su bardağı un
    • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
    • 2,5 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 paket kuru maya

     

    Sitemizden tarifine bakmak isterseniz: https://bizzatdenendi.com/pamuk-pogaca/

    Yapılışı:

       Ilık su karıştırma kabına alınır. Üzerine maya ve toz şeker eklenir. Başka bir kapta yoğurt ve kabartma tozu biraz çırpılır. Mayalı karışım 5 dakika kadar dinlendirilir. Sıvı yağ ve yumurta akı da dinlendirilen mayalı karışımın üzerine eklendikten sonra malzemeler iyice karıştırılır. Karışıma elenerek un eklenir. Tuz da koyularak mikserin hamur karıştırma uçlarıyla karıştırılır. Un, diğer malzemelerle biraz karıştıktan sonra yoğurt karışımı üzerine eklenir. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Hazırlanan hamurun üzeri örtülerek 1 saat mayalanmaya bırakılır.

    Pamuk Poğaça yapılışı videosunu izlemek isterseniz: https://www.youtube.com/watch?v=3SF6xX4xb90&t=26s

    Kabaran hamurdan, istenilen boyutta parçalar koparılır. Elde açılıp ortasına peynir karışımı konulur. Hamurun kenarları peynirli kısmın üzerine kapatılır ve hamur yuvarlanarak şekillendirilir. Hazırlanan poğaçalar, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürülür ve çörek otu serpilir. Hazırlanan pamuk poğaçalar, önceden ısıtılmış 150 derece fırında yarım saat pişirilir.

                                                                                                                                         AFİYET OLSUN :)

     

    Denediğinizde kanalıma yorum bırakırsanız çok sevinirim. :)

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 76
    Kayıt tarihi
    : 19.05.20
     
     

    Merhaba. Yemek-mutfak alanına olan ilgim sebebiyle buradayım. Mutfakta zaman geçirmekten gerçekte..