Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
289
 

Tahin eşliğinde kabak tatlısı

Tahin eşliğinde kabak tatlısı
 

 

Aptal  pencereleri silip o lanet perdeleri astım. Hala yapmam gereken işler var. Nefret ediyorum temizlik yapmaktan. Tüm günümü bu işe adayıp sonra portakal peltesi gibi koltuğa yığılmayı istemezdim oysa ki. Herşey şeker yeğenimin hiko abla sizin perdeler ne renk demesiyle başladı. Şimdiyse her taraf klorak, arapsabunu ve yumuşatıcı kokuyor.

Neyse ki günümü böylesi gıcık şeylerle sonlandırırken midemi ihmal etmedim. Ona enfes bir tatlı yaptım ki bari o mutlu olabilsin. Hakkı değil mi?

1kg tatlı kabak

1,5 su bardağı şeker

1 çay bardağı tahin

süslemek için ceviz içi

Kabakları kalınca dilimleyip borcama yerleştiriyoruz. Üzerine şekeri serpip önceden ısıtılmış 200° C fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Şekerin karamelleşmesini engellemek için kabakların üzerine serperken fırın tepsisine ya da borcama değdirmemeye diikat ediyoruz.  Tatlımız soğuduktan sonra tahin ve ceviz kırıklarıyla süsleyip servis yapıyoruz. Bu kadar kolay işte. Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 4
Toplam yorum
: 3
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 31193
Kayıt tarihi
: 06.04.12
 
 

1985 Doğumlu. Aslında normal ama pek fazla hayalci ve birazda şımarık bir şahsiyettir kendisi. Yü..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster