- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 289
Tahin eşliğinde kabak tatlısı

Aptal pencereleri silip o lanet perdeleri astım. Hala yapmam gereken işler var. Nefret ediyorum temizlik yapmaktan. Tüm günümü bu işe adayıp sonra portakal peltesi gibi koltuğa yığılmayı istemezdim oysa ki. Herşey şeker yeğenimin hiko abla sizin perdeler ne renk demesiyle başladı. Şimdiyse her taraf klorak, arapsabunu ve yumuşatıcı kokuyor.
Neyse ki günümü böylesi gıcık şeylerle sonlandırırken midemi ihmal etmedim. Ona enfes bir tatlı yaptım ki bari o mutlu olabilsin. Hakkı değil mi?
1kg tatlı kabak
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı tahin
süslemek için ceviz içi
Kabakları kalınca dilimleyip borcama yerleştiriyoruz. Üzerine şekeri serpip önceden ısıtılmış 200° C fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Şekerin karamelleşmesini engellemek için kabakların üzerine serperken fırın tepsisine ya da borcama değdirmemeye diikat ediyoruz. Tatlımız soğuduktan sonra tahin ve ceviz kırıklarıyla süsleyip servis yapıyoruz. Bu kadar kolay işte. Afiyet olsun.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
