Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Tahkim Kurulu, Melo'nun cezasını niye onadı?

Tahkim Kurulu, Melo'nun cezasını niye onadı?
 

Futbolda, bu sezona damgasını vuracaklardan biri, “tükürük” olacak gibi. Meireles ile başlayan, Melo ile süren “tükürük”... Gerisinin gelip gelmeyeceğini, nasıl geleceğini kestirmek kolay değil. Olursa da, mutlaka bir “derbi”de olmalı.

Melo, tükürdü mü, yoksa öpücük mü gönderdi?

PFDK, Melo’nun tükürdüğüne hükmetti. Denecek ki, iyi hoş da, aynı PFDK, Meireles için de benzer hükmü vermişti. Ama Tahkim Kurulu, tersi bir karar verdi; Meireles, affa uğradı.

Melo için de benzer bir beklenti vardı.

Melo ile Meireles arasındaki benzerlik, sadece “Tükürdü” denmesinde/ydi.

Tahkim Kurulu, “Tükürdü” derse, sorun olmayacak; tersini söylerse sorun olacaktı. O zaman, “öpücük” olduğunu kanıtlamak gerekecek/ti. Ama “öpücük gönderme”nin tek bir yolu yok ki... Sonra, bana/ sana göre değişecek bir durum söz konusu.

*****

Tahkim Kurulu’ndan ne bekleniyordu?

Meireles, “tükürük”ten aldığı 8 maç cezadan kurtuldu. Onun hakeme tükürdüğü iddiası vardı; Melo’nun ise rakip futbolcuya... Burada da, verilen cezaya göre, bir “ayrımcılık” var. Hakeme yönelik olanla, rakip futbolcuya olan arasındaki büyük fark, bunu gösteriyor.

Sıradan bir adamı öldürmekle, tanınmış birini öldürmek farklıymış gibi...

Meireles, kırmız kartı ikinci sarıdan gördü. Hiç sesini çıkarmadan, bir de hakemin elini sıkarak gitseydi, alacağı ceza bir maç olacaktı. Oysa Melo, doğrudan kırmızı kart gördü. Melo’nun aldığı ceza 4 maç. Bundan ikisini çık... Demek ki, PFDK’nin Melo’ya “tükürmek”ten verilen ceza, iki maç. Bu bakımdan  Melo’nun cezasını öyle abartmak anlamsız olur.

*****

Meireles’te olduğu gibi, Melo için de görüntülere bakıldı. Ama Melo’nunki onandı. Böylece, Melo’nun “Tükürmedim, öpücük gönderdim” demesi de boşlukta kaldı.

Tahkim Kurulu ne dedi?

“... hakem raporunda bulunan hususların aksini ispata yeter kuvvette delil ve emare olmaması yanında, olayın gerçekleştiği anda rakip takım futbolcusunun tepkisi ve diğer oluşa dair tespitler dikkate alınarak...”

“... yayıncı kuruluştan celbedilen müsabaka görüntüleri ile itiraz eden kulüp tarafından sunulan görüntüler izlendi.” dendikten sonra oybirliğiyle PFDK’nin verdiği ceza onanıyor.

(Demek ki, Galatasaray’ın sunduğu görüntüler de incelenmiş, “hakemin raporunda yazılanın aksini ispat edecek delil” olmadığı kanısına varılmış. Burada ilgi çeken, “futbolcusunun tepkisi”nin “tükürdü”ye gerekçe oluşturması. Anımsanacağı gibi, Meireles’in tükürdüğünü raporuna yazan hakem Halis Özkahya, o durumda istifini hiç bozmamıştı. Oğuzhan, abartılı da olsa, bir tepki göstermişti. Bu durum, Tahkim Kurulu’nun gözünden kaçmamış.)

*****

Yöneticiler/ kulüpler devreye girerse, “laf yarışı” bitmez. Çünkü bu durumda “taraftara selam” vardır.

“Taraftara selam”, yöneticilerin onulmaz hastalığı!.

Aman, “3. Tükürük Vakası” olmasın!...

Olmasın ki, yöneticiler, “enerji”lerini boşa harcamasınlar!

Ama Fenerbahçe- Galatasaray "rekabet"i, "saha dışı"nda başka nasıl yürüyecek?

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com


 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..