Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Tahşiyeciler nedir, kimdir, neden tahşiyeci deniyor?

Tahşiyeciler nedir, kimdir, neden tahşiyeci deniyor?
 

Cemaate yapılan operasyonun Balyoz gibi, Ergenekon gibi,  Şike gibi davalar yok! Kumpasın K’si bile geçmiyor!

Peki, ne var?

Tahşiyeciler..!

Peki, Tahşiyeciler grubu kimdir?

Tahşiyecine demek?

Tahşiyeciler grubu Nur Hareketi’nin bir koludur.

Bu grubun Gülen karşıtı olduğu biliniyor. Ayrıca Tahşiyeciler grubunun ya da ‘Tahşiye Örgütü’nün El Kaide ile bağlantılı olduğu da iddia ediliyor.

Arapça “tahşiye” kelimesinin TDK sözlüğünde dipnot yazma, çıkma yapma olarak geçiyor. Tahşiyeciler ismi ise Tufan Ergüder’in açıklamalarına göre Risale-i Nur kitaplarına haşiye yazmalarından ileri geldiğini belirtiyor.

“Haşiye”kelimesi ise bir kitabı açıklamak için yazılan kitap ve dipnot anlamlarına geliyor.

Tahşiyeci de böyle kitaplar yazan kişiye deniyor.

Peki, bu günkü operasyonun temeli ne zaman atılmış?

2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' gerekçe gösteriliyor. Oysa o sırada kimler içeri alınıp,5-6 yıl içeride tutulmuşlardı. Hatta eski 1. Ordu komutanı Çetin Doğan ve birçok subay, Ergenekoncu(!) kumpası ispat edip, savcılığa suç duyurusunda bulundukları halde her hangi bir operasyon yapılmamıştı.

Biz Tahşiyeci operasyonuna biraz daha değinelim.El Kaide’ye yakın olduğu iddia edilen ‘Tahşiye Örgütü’ne yönelik 22 Ocak 2010’daki operasyonda Mehmet Doğan ile birlikte 122 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul, Ankara, Bursa başta olmak üzere birçok ilde yapılan operasyonda adı geçen kişilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından teknik takibe alındığı belirtilmişti. “Tahşiye Örgütü” ismi ise Samanyolu TV’de yayımlanan “Karanlık Kurul” isimli dizide yer almıştı. Grubun önde gelen ismi Mehmet Doğan'ın da arasında bulunduğu 11 kişi İstanbul’da yakalanmış, tutuklanan Mehmet Doğan 17 ay cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

Bu grubu ilk dile getiren Fethullah Gülen'di. 6 Nisan 2009'da internet sitesine konulan bir konuşmada Tahşiyeciler için şunları söylemişti: "Türkiye'de de Hizbul vahşetten sonra El-Kaide'yi icat ettiler. Yarın daha başka şeyler de icat edebilirler. Mesela Tahşiye diye bir şey icat edebilirler. Onları güçlendirirlerse ellerine silahlar da verebilirler. Adlarına da Tahşiyeciler derler. Sonra da Kalaşinkoflar verirler ellerine, iki yerde bir şey yapınca bunlar. Demek ki imkân bulunca bunlar da silahlanabiliyor. İnsanlara terörist damgasını vuracaklar orada" demişti.

Tahşiyecilerolarak adlandırılan grupla ilgili açıklama yapan Fetullah Gülen'in ardından Samanyolu'da 'Tek Türkiye' isimli dizide 'Karanlık Kurul'un icat ettiği Tahşiye Örgütü ismi kamuoyuyla paylaşıldı.

Yani Fetullah Gülen açıklama yapmış, Zaman haberini yapmış, Samanyolu TV dizilerde bu "suç!" örgütünü hedef göstermişti. 

Gördüğünüz gibi operasyonun bel bağladığı suç çok sıradan ve normalde suç bile sayılmayacak. Ancak Mehmet Haberal’ın hâkim karşısına çıkmadan tutuklandığı haberini veren Samanyolu habercilerine kimse bir şey sormuyor ve demiyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..