Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '11

 
Kategori
Dünya
 

Tahta At

Tahta At
 

Tahta At


Londra'da 'Moda Günleri'nden 'Yağma Günleri'ne. 

Biz geri kalmış ya da gelişmekte olan ülkelere yıllardır 'Demokrasi dersi' verenler bugünlerde çok sıkıntılılar. 

Olaylar Diyarbakır'da, İstanbul'un göbeğinde olunca 'Taş atan çocuklara niye çiçek atmıyorsunuz?' diyenler kendi ülkelerinde göstericilerin(!) üzerine 'Allah yarattı' demeden coplarını indirirken acaba akıllarına biz geri kalmış ya da gelişmekte olan ülkelere zamanında verdikleri nasihatlar geliyor mu? 

Ajanlarının fink attığı ülkelerden ''İleride nasılsa kullanırız, şimdilik bir kenarda dursunlar'' diyerek kabul ettikleri, kendi ülkelerindeki siyasi rejimlere, iktidarlara muhalif teröristlerin başlarına nasıl bir dert açtığını ve açacağını bu olaylardan sonra bile hala daha anlamayacaklar mı? 

Henüz can kaybı yaşamamışken bile (Umarım ve dilerim ki hiç bir zaman da yaşamazlar) bunca sert önleme başvuranların Türkiye'ye bakış açılarında bir parça da olsa değişiklik olacak mı acaba? 

Malum fıkradır, adamın biri merdivenden düşmüş acıdan kıvranıyor. Herkes bir şeyler söylüyor, yok şöyle yapmak lazım yok böyle. Derken adam kafayı kaldırıp son gücüyle ''Bana merdivenden düşmüş birini bulun, benim halimden ancak o anlar'' der ya. Bakalım Avrupa'nın ve Avrupalının oturduğu yerden bizleri eleştirip, insanlık dersi verme huyları bu olaylardan sonra son bulacak mı yoksa olaylar unutulunca 'Eski tas eski hamam'a mı döneceğiz yine. 

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..