Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '15

 
Kategori
Sinema
 

Taken Serisi: 3 film 1 arada

Taken Serisi: 3 film 1 arada
 

TAKEN SERİSİ: 3 Film 1 arada

 Filmin ikinci hatta üçüncüsünün çevrileceği öngörülmediği için birincisi 96 saat diye çevrilen filmin ikincisinin 96 saatle hiçbir ilişkisi olmadığı için onu da takip diye çevirdiler. Üçüncüye ne fışkı yiyeceklerini bilmediğimiz bu film serisini hep birlikte bir irdeleyelim.

 

Film: Taken 1 (96 Saat)

Tür: Aksiyon

Puan: 10 üzerinden 8

Aslen bir seri olan bu filmin birincisi son derece klas oyunculuk ve kaliteli yapımıyla daha ilk dakikalarda sizi etkisi altına alacak. Ayrıca cast seçimi ve oyunculuğun ne kadar başarılı olduğuna değinmiyorum bile.

Filmde adalet duygunuzu zedeleyecek ileri düzey şerefsiz olarak nitelendirilebilecek pisliklere yer verilmiş. Bu zat-ı muhteremler bi de utanmadan bizim oğlanın kızını kaçırıyorlar. Ancak sıradan bir adam olmayan bizim oğlan tabi ki de kendisine has James Bond teknikleriyle kızını kaçıranların ağzına etmek için karşısına çıkanı bozuk para gibi harcıyor.

Bugünden geçmişe bakıldığında bazı sahneleriyle Kurtlar Vadisi ekibini bile etkilediği anlaşılan bu filmi izlemenizi şiddetle öneririm.

 

Film: Taken 2 (Takip: İstanbul)

Tür: Aksiyon

Puan: 10 üzerinden 8

Birinci filmde hareket eden her şeyi yok eden emekli ajanımız Mills bu kez de şöyle bir kafa tatili yapmayı düşünmektedir ve bunun için İstanbul'u seçmiştir.

Öldürülesi kızı ve yok edilesi eşiyle birlikte geldiği İstanbul'da daha önce birçok adamını öldürdüğü mafya liderinin peşine takıldığını öğrenir.

Babasının kızı denilebilecek evladıyla birlikte yine mafyanın belini bükmek için büyük çaba gösterilen bu filmi izlemenizi öneririm. Liam Neeson denen bu adamın bu yaşına rağmen oyunculuk ve fiziksel performans olarak dibinizi düşürmesine büyük saygı duyacağınıza inanıyorum.

Öte yandan Famke Janssen ve Maggie Grace takviyeli "Aksiyon-güzel kadın" formülünün başarılı işlediğini de söylemek lazım.

Filmle ilgili son bir noktaya daha temas etmek istiyorum. Filmde İstanbul'un üçüncü dünya ülkesi olarak gösterildiğine dair bazı eleştiriler gördüm. Bizim neyi çekemediğimizi gerçekten anlayamıyorum. Öyle göstermeleri çok doğal çünkü öyleyiz zaten.

İstanbul'un %85'i gecekondu ve saçma sapan binalarla doluyken tutup residanslarını mı gösterselerdi? Biz işimizi düzgün yapıp şehri şehre benzetmiyoruz ondan sonra gerçekleri gösterdi diye adamlara kızıyoruz. Kimse kusura bakmasın, biz adam olana kadar böyle gösterilmeyi hak ediyoruz.

Eğer rahatsız oluyorsak bu ayıbı temizleyelim gitsin. Yattık yerden kahramanlıkla bu işler olmuyor...

Neyse lafı uzatmayalım. Film güzel film, izleyin derim. İyi seyirler...

 

Film: Taken 3

Tür: Aksiyon

Puan: 10 üzerinden ?

2015'te vizyona gireceği söylenen filmin fragmanları havada uçuşuyor. Bizim eleman anlaşılan yine peşine düşenleri öttürecek gibi görünüyor. Performansla ilgili endişem yok ama üçüncü filmi Türkçe'ye nasıl çevireceklerini gerçekten merak ediyorum :)

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..