Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '08

 
Kategori
Basketbol
 

Takım olmak

Takım olmak
 

Avrupa Şampiyonası elemelerinde dün akşam Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta Türk Erkek A Milli Basketbol takımı grubunun favorisi Fransa'yı 12 sayı farkla yenerek Ukrayna ve Belçika maçlarından sonra üçte üç yaptı.

Takıma baktığımızda bu takım Ömer Onan, Semih gibi iki önemli pivotunu sakatlıklar dolayısı ile kaybetmiş; Mehmet Okur gibi NBA All Star oyuncusu kadroda yok; Kaya Peker,Ermal keza öyle; Serkan formsuz, kadro dışı; İbrahim jubile yapmış durumda; buna rağmen bir önceki Avrupa Şampiyonası'nda iki kez yenildiğimiz Tony Parker'lı Fransa'yı bir ara 17'ye çıkan, maçın sonunda 12 ile biten sayı farkı ile yeniyoruz.

Nedeni; Basketbolün bir takım oyunu olduğunu oyuncular içlerine sindirmiş durumdalar. Artık bir önceki Şampiyonada olduğu gibi el yakan toplarda hep Hido aranmıyor. En kritik anlarda 3 sayılık şutu Tony Parker'ı savunma göreviyle sahada olan oyuncumuz kullanabiliyor.

Artı, Kerem İspanya'da büyük deneyim kazanmış durumda. Yine bir önceki Şampiyonada, üstelik de İspanya'da, kadro dışı kalmasını kafasına takmamış, sahada her şeyini veriyor.

Tabi, gruptan çıkılırsa Şampiyona için bir önceki Dünya Şampiyonası gibi bu kadro ile bir yere kadar gidilebilir. Ancak şu durumda kadroya katılan her ilave kişi, takımın oluşan havasından olumlu etkilenerek uyum sağlayacaktır.

Bir parantez de Tony Parker'a; Avrupa'lı üst seviyede NBA oyuncusunun nasıl olması gerektiğini sahada gösterdi. Kendisini zevkle izledim. Yüzde yüze yakın ortalama ile top kullandı, maçın yarısına yakın kenarda olmasına rağmen maçı 30'lu bir sayı ile bitirdi. Allahtan Fransa takımında kendisine eşlik edecek kalitede ikinci bir oyuncu çıkmadı.

Önümüzde Ukrayna deplasmanı var. Kritik bir maç. 4'te 4 yaparsak sanırım Şampiyona'yı garantileriz.Milli takıma başarılar diliyorum.

A Milli bayan takımımız da yoluna başarı ile devam ediyor. Onlara da ayrı bir teşekkürü unutmuyoruz.

Bu arada 2010'da ülkemizde organize edilecek olan Dünya Şampiyonası için İstanbul'da yapılacak salonun çivisi çakılmamış durumda. Antalya'da sanırım cılız da olsa inşaat başladı. Ankara'da ise sanırım sadece yer belli. Umarım Şampiyona'yı kaybetme durumuna gelmeyiz. Ülkemiz için büyük bir anti propaganda vesilesi olur.

Saygı ve sevgilerimle.
 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..