Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Takım Ruhu

                                                                                     Takım Ruhu
SEVGİLİ OKURLARIM; Takım kültürünü hayatın her evresinde insan toplulukları hatta toplumları için birlikte olmak, iyi ve sağlıklı bir amaç etrafında hedefe birlikte yürümek, mücadele etmek olarak açıklayabilirim sizlere. Mesela günümüz sporları içerisinde popüler olan futbol oyunundan bir örnekle açıklarsam, mesela bir futbol takımının kulüp yönetimi, teknik adam kadrosu her bir oyuncusu ve taraftarları takımlarının başarısı için ve hatta bulundukları sezonda şampiyonluğu için hazırlanır, takım ruhunu ekip halinde sahaya yansıtarak, mücadele eder ve sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalar. Bu bakımdan sezon sonunda şampiyon olunması veya şampiyon olunamaması bir bütün olarak o futbol takımının çalışmalarının ortak bir sonucu olarak görürüz. Bu durumu küçüğünden büyüğüne takım olmayı gerektiren bütün işlerde mesela ticari bir işletme olan ekmek fırınının yönetici ve çalışan kadrosunun takım halinde çalışarak, iş hacmini büyütmeyi ve ekmek fırını zincirleri kurmayı hedeflemesi ya da siyasi partilerin katılacağı ülke genelinde belirli zaman aralıklarında yapılan siyasi seçimlerde iktidarı kazanması ve topluma uzun yıllar hizmet etmeyi hedeflemesi örneklerinde de görürüz.
 
TAKIM OLMAK, insanların yararlı bir amaç etrafında bir araya organize bir şekilde geldiği ve yüksek enerjiyle canla başla mücadele ettiği bir alan oluyor. Bu anlamda başarı kaydeden bütün organizasyonlar aslında çeşitli amaçlarla bir araya gelen başarılı birçok takımı akıllara getirir. Ve bu takımların bütün üyeleri bireysel çıkarların gözetmeden sadece takımlarının asıl hedeflerine varmak için mücadele ederler. O yüzen takım olmak, bir kişinin takımı adına çalışması aynı zamanda tüm takımın da bir kişi adına çalışması demek, oluyor.
 
ONUN İÇİN eğer bir işte başarı saklanacaksa bunu ekip halinde yapmak, dolayısıyla takım olmak başarının daha kolay gelmesini kolaylaştırır. Bu nedenle yapılan zor işlerde ekip halinde çalışarak ve mücadele ederek, başarı elde etmek daha geçerli bir durumdur.
 
SONUÇTA takım çalışmasında organizasyon yapısına göre genel hatları ile bir lider, bir yönetim ekibi, üyeler bulunur. Ve herkes kendi üzerine düşen görevleri ve kendisine verilen sorumluluğu e iyi şekilde yerine getirmeye çaba sarfetmeli ve profesyonelliğinin yanı sıra vicdanının da sesini dinlemelidir. Böylece takımın disiplin bilinci, sorumluluk duygusu, düşünsel ve duygusal yönleri pozitif yönde gelişebilir. Takım ruhunun oluşması da takım atmosferinin oluşması ile mümkün olacağından dolayı sağlıklı bir ortamda bütün üyelerin işbirliği yapması ve uyumlu çalışmaları takıma başarıyı getirecektir.
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..