Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '13

 
Kategori
Futbol
 

Takım ve taraftar bütünleşti

Takım ve taraftar bütünleşti
 

Fenerbahçe - Kasımpaşaspor


Dünkü maçın sonucu Fenerbahçe için bir galibiyetten daha fazlasıydı. Dün takım ve taraftar bütünleşmesi yaşandı. Bundan sonra maçlarda Fenerbahçe sahada daha güçlü, daha istekli olacaktır.

Kasımpaşaspor daha ilk dakikada bulduğu gol ile ekstra morallendi. Ayrıca savunmada sahaya çok iyi yayıldılar, alanları çok iyi daralttılar; topu ayağına alan her Fenerbahçeli futbolcu karşısında mutlaka bir Kasımpaşalı futbolcu buldu. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'nın bu savunmasını açması için adam eksiltip, boşa fazladan 1 arkadaşını çıkaracak yaratıcı oyuncularına ihityacı vardı. Bu noktada sahaya baktığımızda ilerideki 4'lünün (Stoch-Webo-Meireles-Kuyt) yaratıcılıklarının ve adam eksiltme özelliklerinin ilk yarıda yetersiz kaldığını söyleyebiliriz. Ancak buna rağmen hem seyircinin takımına desteği hem de maça 1-0 yenik başlamalarına rağmen oyuncularının istekli olmaları ile Fenerbahçe eşitliği yakalayabilecek 2-3 gol pozisyonu buldu.

60.dakikalarda C.Baroni ve Sow'un oyuna girmesiyle Fenerbahçe baskıyı arttırdı. C.Baroni'nin ve Sow'un yaratıcı özellikleri hücumda Fenerbahçe'yi rahatlattı. Özellikle Sow'un adam eksiltmesi sayesinde Fenerbahçe Kasımpaşa savunmasını çözmeye başladı. Sow her anlamda Fenerbahçe için çok önemli bir oyuncu olduğu tekrar gösterdi. Dün özellikle Meireles çok çalıştı. Belki de geldiği günden bu yana en çok mücadele ettiği, en çok koştuğu, en çok top kazandığı yeni en verimli olduğu maç diyebilirim. Maç 1-0 devam ederken ikinci yarıda Gökhan Gönül K.Uche'den önce yaptığı kritik müdahaleyi de atlamamak gerekir.

Hep söylenildiği gibi en azından Türkiye Süper Ligi maçları için Fenerbahçe ileride Sow-Webo veya Semih ikilisinin olduğu 4-4-2 dizilişi ile sahaya çıktığı zaman çok daha etkili olacaktır. Bunu Mersin İdmanspor maçında 25 dakika ve dünkü maçta 30 dakikada gördük. Ama Aykut Kocaman'ın tercihi nedense bu yönde olmuyor. Umarım bundan sonra böyle olur, olması gerekir. Ama genel olarak bakıldığında Elazığspor maçından bu yana Fenerbahçe'nin hem savunmada hem hücumda takım oyunun çok net bir şekilde geliştiğini görebiliyoruz. Bunda tabi ki Emre'nin de katkısı çok büyük.

Maçtan sonra Fenerbahçeli oyuncuların Emre liderliğinde sahanın ortasında bir araya gelmeleri, hep beraber tribünleri dolaşmaları takım olarak 3 kulvarda da başarı için ne kadar çok motive olduklarını gösterdi. Son zamanlardaki taraftar-yönetim gerginliğininde en azından sezon sonunak kadar bitmesi ve yönetiminde takım&taraftar bütünleşmesine katılması gerekli. Bu üç unsur bir arada omuz omuza olduktan sonra Fenerbahçe için şampiyonluklar hiç de uzak olmayacaktır.

 
Toplam blog
: 16
: 119
Kayıt tarihi
: 22.01.13
 
 

*Fenerbahçeli *Metalurji-Malzeme Mühendisi & Kaynak Mühendisi   ..