Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Takımda kaptan kime denir?

Takımda kaptan kime denir?
 

Kaptanlık pazubandı kimde olmalı?


Şu soruyla başlamak doğru olacak her halde.
Kaptan tecrübeli oyuncu mu olur yoksa takımda ki lider oyuncu mu?
Galatasaray'da bu konu patlak verdiği için ben konuyu Galatasaray'a göre değerlendireceğim. Galatasaray'da saygı çok önemli bir olgudur. Yani takımda 10 numara ya da lider oyuncu ya da en iyi oyuncu ya da en pahalı oyuncu Galatasaray'da kaptan olamaz, olmaz. Hagi gibi bir 10 numara ve yıldız varken Bülent Korkmaz'ın kaptan olması şunu gösterir. Takım da en tecrübeli kişi bu takımın kaptanıdır. Yani şu günlerde lincoln'ün ya da Mehmet Topal'ın ya da Baros'un ya da Morgan'ın kaptan olması Galatasaray'a ters gelir. Çünkü bunların Galatasaray'da belirli ve aşikar tecrübeleri yok. Doğru.
O zaman geriye kimler kalıyor. Tecrübeli olarak Ümit Karan, Ayhan Akman gibi. Keza şu da bir gerçek ki Hakan Şükür gittikten sonra takımı toparlayan, hizaya getiren bir kaptan çıkmadı. Ne Ümit ne Ayhan ne Lincoln ne de Arda Hakan Şükür'ün yerini doldurabildi. Lincoln gibi 10 numara varken Galatasaray yönetimi niye onu kaptan yapmadı. İlerde yapar mı? Bence hayır.

Beşiktaş'ta Delgado'nun kaptan olması Fenerbahçe'de Alex'in kaptan olmasında çıkan sorunları görmemek çok büyük hata olur. Daha gideli iki gün olmayan Tüemr'in açıklamalarını okudum ve hayretler içinde kaldım. Sanki Fenerbahçe türk takımı değil de Brezilya takımı gibi olmuş. R.Carlos, Alex, Aurelio, Deivid, Edu, Wederson gibi sambacıları varken Türk oyuncularının ikincşi planda kaldığını söylemişti Tümer Metin. Ve ilave etmişti:
-Şampiyonluk gittikten sonra Brezilyalılar hiç üzülmedi.

Yani şunlardan şu sonuç çıkar ki yabancı futbolcular(bütün takımlardakiler dahil buna) para için oynuyorlar. Yani Lincoln ile Arda'nın galatasaray için düşündükleri kesinlikle farklıdır. Onun için kaptanlık yapan kişilerin Türk olması tercihimdir. Çünkü yabancı kaptanlar oyuncuları tam anlayabilir. Ne de olsa kültür farkı var. Arda ve Sabri'nin bir daha kaptan olması çok zor. Anladım ki çok darılmışlar bu konuda yönetime.
Ayhan Denizlispor maçında kırmızı kart gördükten sonra kaptanlık pazubandını çıkarıp Arda'ya koştu. Pazubandı Arda'ya veren Ayhan oyundan çıktı ama Arda pazubandı takmadan MEhmet Topal'a götürüp verdi ve son dakikalarda kaptan Topal oldu. Arda Turan'ın bu tavrı yönetime battı ve açıklama geldi.
Galatasaray'da kaptanlık önemlidir. Kimse bunu küçümseyemez denildi. Peki şimdi ne olacak. Yarın Ümit ile Ayhan futbolu bıraktıktan sonra geriye gençler kalacak. Arda ile Sabri kaptan olmazsa MEhmet Topal ya da Servet olur diye düşünüyorum. Yabancıların kaptan olmasını fazla istemiyorum desem yalan olmaz. Servet'in Bülent Korkmaz gibi kaptan olamsı galiba her Galatasaray'lıyı sevinidirir diye düşünüyorum.

Sizce kaptan kim olmalı desek ne cevap verirsiniz.
Soru ve yormlarınızı bekliyorum.
Saygılar.

 
Toplam blog
: 46
: 1055
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

1992 yılında Erzincan'da Doğdum. Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Halk Edebiyatı ilgilendiğim al..