Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Takiye ve gerçekler

Merhaba Arkadaşlar.

Ya ben bu ülkenin hassasiyetlerinden çok uzak yaşıyorum ya da birileri sürekli gündem saptırma gayreti içinde halkımızı aldatma peşinde, şu türban konusu ve laiklik tartışmaları hakkında düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Laiklik neden anlaşılmıyor? diye bir soru ile başlamak gerekir. Evet laik lik dine dayalı olmayan bir devlet yapılanmasında kabul edilen bir ilke olarak biliniyor, gerçekte de bunu böyle olduğu kanaatindeyim. aklı olmayanın dinide olmaz deniliyor laiklik vurgusu yapılırken, şimdi bakıyoruz insanlar sürü psikolojisi ile türbanı hem siyasal simge haline getiren aslında Amerikan emperyalizminin ortadoğuda ılımlı islam modelini devreye koymak için çabalayan siyasi parti geleneği bunu başarmak üzere, kendi yarattığı sorunu kendisi çözmeye çalışarak insanların inançlarını istismar ediyor ve bunun üzerinden siyasal rant elde ediyor.

Müslüman olmanın şartlarından biride akıllı olmak olduğuna göre laikliğin tanımındaki, aklı olmayanın dinide olmaz sözü doğruluğunu koruyor.peki ne yapmak gerekir inancımı siyasal hedeflerine araç eden ahlaksızları cezalandırmak gerek.

Aslında AKP ve MHP nin gerçekte neyin savunucusu olduğu ortada bu iki partide temelde birbirinden farklı politikaların savunusu değiller.Bunlar inanç istismarcısı partiler gerçekte rantçı partiler halkın gerçek sorunları onların umrunda değil.Tabi CHP gibi sol görünümlü statükocü bir partinin ve o partinin lideri konumundaki Deniz BAYKALIN siyaset anlayışı bunları aslında alternatif hale getiren en önemli faktör olarak göze çarpıyor.

Türkiye nin ortadoğuda önemli bir ülke konumuna gelmesi aslında hiçte hayal değil ama nedense özgücüne dayanmak istemeyen bir yönetim anlayışı ile yönetilmekte olduğundan malesef şimdilik bu hedefinin çok uzağında.
Umarım yüzü maskeli olanların maskesini herkes en kısa zamanda farkeder ve ona göre tavır alır ülkede farklılıklara tahammülü hoşgörüyü sevgiyi barışı isteyen tüm demokrasi gönüllülerini selamlıyor saygılar , sevgilerimi iletiyorum.
 
Toplam blog
: 15
: 536
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

1975 Muş doğumluyum. Lise mezunu anadolu üniversitesi iktisat fak maliye bölümü öğrencisiyim. İnşaat..