Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Taklitlerinizden sakının!

Taklitlerinizden sakının!
 

Kıskanç ve sürekli olarak birilerini taklik eden insanlardan hep rahatsız olmuşumdur. Utanarak söylüyorum bunu en çok bayanlar yapar ancak kıskanç bayanlarımızda böyle bir duygu olamadığı için utanmadan yaparlar. Kendi tarzlarını belirleyemediklerinden mi bilinmez sürekli bir yarış içerisindedirler bu az gelişmiş insanlar. Ellerinden gelse her noktasını taklit edecekler, ulaşamadıkları insanların. Çünkü onlar gibi olmanın tek yolu, onları taklit etmekten geçer.

Taklit arzuları küçüklükten başlar, önce arkadaşının en sevdiği bebek, en sevdiği ayakkabı, en sevdiği şapka ve daha neler neler istenir aileden. O biter ilkokul başlar ve kalem kutusudan başlar taklit edilmeye, kokulu kalemlerle devam eder ve son olarak çantadan çıkar .

Orta okul, lise ve üniversite derken çalışma hayatına gelinir. Bu tip insanların başkalarını beğenme arzusu önceleri çocukluklarına verilsede sonradan önce geçilemeyen bir hal alır.

Taklit etmek artık giyim kuşamla kalmaz, huyu suyu, tavırları hatta azından her çıkan kelimenin aynı olduğu görülür. Kendilerini geliştirmedikleri için sanırım hep kendini geliştirmiş, dünya görüşünü başkalaştırmış, bir stili olan insanları kendilerine model alıp, onun gibi davranmaya, onun gibi giyinmeye, onun gitti yerlere gitmeye, en sevdiği ve değer verdiği şeyleri taklit etmeye, yaptıklarınızı, yapmaya kadar gider bunun ucu.

Bu insanlara her yerde rastlayabilirsiniz. Arkadaş gibi görünürler ama asıl amaçları sizleri kopya etmektir, kendine. Çok geçmeden en sevdiğiniz kazağınızın aynısı üzerinde gördüğünüzde önce “rastlantı” dersiniz, sonra bir bakarsınız yeni aldığınız telefonun aynısı onda da var hemde alalı daha birkaç gün bile olmamıştır. Küpeden, ayakkabıya, pantolandan eteğe ısrarla sizi taklit eder. Hemde bunu göster göstere yapar. “ Ay eteğin ne güzelmiş nereden aldın?” Küpelerin çok hoş kendin mi yaptın? Parfümün ne güzel! Adı ne? Saçının rengi ne, kuaförünün adı ne” Bu liste böyle uzar gider ve sonunda bu soruların cevabını onun üzerinde görürsünüz. Bunun sonu iyi değildir. İş erkek arkadaşınıza hatta eşinize kadar uzanır. Bitti mi? Hayır!

Öyle kadınlar var ki eşlerine dünyalarını zehir ederler. Arkadaşı evi yeni almıştır, o neden alamıyordur. Arkadaşışnın arabası daha güzel, onun ki de değiştirilmelidir. Arkadaşları tatil için yurtdışına gidiyorlardır, onlarda gitmelidir. Arkadaşının çocuğu bilmem hangi koleje gidiyordur, onun çocuğunun nesi eksiktir? Bu insanlar sözde aile dostlarınızmış gibi evinize girer çıkarlar ama hep bir yarış içerisindedirler. Sizi taklit ettikleri yetmiyormuş gibi aldıkları yeni eşyaların önce fiyatlarını sonra nereden aldıklarını duyarsınız onlardan.

Ve bu kavga ölene kadar devam eder.

Bu insanlara etrafınızda hep rastlarsınız. Azınlıkta da değiller haberiniz olsun.

Son olarak, taş insana asla uzaktan gelmez unutmayın, etrafınızı bir yoklayın ve bu tip insanlardan uzak durun.

Canınız sıkılmasın.

Taklitlerinizden sakının!

Taklitlerimden sakının!

Sevgiyle kalın...

 
Toplam blog
: 139
: 3267
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Ya herşeyim ya hiçim.... Birbirinden güzel fotoğraflarıyla yazılarımı destekleyen canım arkadaşı..