Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '10

 
Kategori
Trafik
 

Taksiciler trafiğin içine ediyorlar

Ankarada çok sayıda taksi var. Bu şehire ilk defa gelenlerin dikkatini taksilerin diğer araçlara oranla fazlalığı çeker. Adım adım ilerleyen trafikte sarı renkler çoğunluktadır.

Bizim şoförlerimiz kendilerini çok beğenirler. Güya tüm dünyada Türk taksicileri meşhurdur, dillere destandır, müthiştir, çok hızlıdırlar. Böyle taksici dünyanın hiçbir yerinde yoktur güya. Bir bakarsın sağda yavaş yavaş gider, aniden sola kırar ve gaza basar. Genellikle önüne bakmaz Türk taksicileri, doğal olarak sağa sola bakmak zorundadır, müşteri yakalamak için. Türkiyedeki trafik kurallarında taksicilere karşı bazı toleranslar var. Bir kere ışıklarda istedikleri zaman durabilirler. İstedikleri zaman da tüm trafiği alt üst ederek döner kavşaktan hızla geçebilirler. Aman sakın ha itiraz falan edeyim demeyin, sonrasını kimse tahmin edemez.

Eğer ki taksicilerden birisinin önüne geçerseniz ve kırmızı ışıkta durmasına neden olursanız el kol hareketlerine ve küfürlere maruz kalabilirsiniz. Tabiki bu bahsettiğim olaylarda bir genelleme yapmak yanlış oluyor fakat şu taksici bu taksici diyebilmek mümkün değil. Herkes kendisine düşen görevi yerine getirsin ve topluma karşı saygılı olsun.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..