Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Taksim'de elleyen mi ellenen mi haksız?

Taksim'de elleyen mi ellenen mi haksız?
 

herkesin eli kendine


Yıl başı geldi, bir haftayı yedik bile yeni yıldan.  Ev Palas’ da bilinen yığınaklar itina ile yapıldı, duvarlara balonlar, süsler… Babamın difanbahyasına çam motifi maskesi takıp Noel Baba’nın elinde kırmızı çuval ile doğalgaz bacamızdan içeri girmesi için baca dibine sandalye …E adam yaşlı düşer müşer bir yerini menüsküs eder aleme rezil olmayalım di mi?

Biz eskiden  dansöz çıkacak diye nöbet tutardık, Tv nöbeti. Sibel Can çıkmıştı bi sene TRT1’de o zaman reyting falan da yok, reytingi sorsan izleyiciye cevap belli idi, reyting de ne puting gibi bir tatlı mı? İyi hatırlıyorum o zaman bu kadar evlilik yapmamış ve bu kadar popüler de değildi Sibel Can. Star TV’de(Cem Uzan’lı olanı) bir bayan vardı, nerden geldi ise şimdi aklıma Sibel Can’a benzerdi, ama o dansözlük yapmazdı, müzik ile jimnastik yapardı bir erkeğin de gece yarısı saat 12 den sonra koltuğunda mayışık halinden sıyrılıp da jimnastik yaptığını ne gören ne de duyan olmuştu ama yine de her ne hikmet ise kapalı gişe oynardı. O kadar haraket yapardı ama hiç terlemezdi oysa izliyenler nedense pek bir terlerdi. Yasemin mi neydi ya adı şimdi hatırlayamıyorum, deniz mayosu ile ekranın ortasında saksafon müziği eşliğinde erkekleri sağlıklı yaşam için jimnastiğe! davet ederdi…. Ha nerde kalmıştık, yılbaşı dansözlerinde.

E malum, mekan Ev Palas olunca vazgeçilmez eğlence aracı da TV oluyor ve yıl başının en çok tıklanan haberi de Taksim’deki ellerin durumu. Bir şarkı vardı, herkes bilir haydi şimdi bütün  eller havaya diye başlar ve devam ederdi, hatta bir dönem statlarda da çok popülerdi. Taksim de nedense her yılbaşı gecesi yurdun, ve  şehrin bilumum yerlerinden ‘’elleme’ turizmi düzenlenir Taksim yöresine ‘’Haydi şimdi bütün eller popoya’’ der gibi. Taksim, kimin eli kimin poposun da, adı eğlence olan bir karmaşanın içinde idi 2013 yıl başısında da!

Taksimde, elleyen ve ellenen tarafların görüntüleri aktıkça ekranlara, insan düşünmeden edemiyor? Acaba elleyen kadar, ellenenin de bu rezilliğin  içinde bir dahli var mı diye? Her yıl aynı figüran Coşkun’ların saf tuttuğu bir sahnede ve senaryosu da besbelli olan bir ortamda dansöz kıyafeti ile gecenin bir yarısı gezinmek, bir davet olarak algılanmalı mı? Yani aslında ‘’gel beni elle’’nin vücut lisanı mıdır bu? Ama insan öbür taraftan da düşünmeden edemiyor, o zaman nerede kaldı özgürlük? Yıl başı gecesi kısa etek, uzun topuk ‘’ellenme’’nin gizli öznesi mi olmalı? Bu kabul edilemez bir durum. Ama içimde ki şeytan yine mıncıklıyor beni, e o zaman neden be kardeşim bu kıyafet ile bu ortamın göbeğinde eğlenmek. Kim suçlu? Kim haklı? Hafifletici sebeplere girer mi bu taksim de ellenme olayı? Kaç senedir taksim ‘de eller çalışmakta? Bu pis ellere neden malzeme vermekte kadın bedeni?...

Elleyerek yakayı ele verenlerin hiç çoluğu çocuğu yok mu? Peki ya ellenerek Tv’ye yakalananların?... Ben işin içinden çıkamıyorum, lütfen siz bir el atın!

 
Toplam blog
: 220
: 212
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İşimiz gücümüz  finasalpara, ama sevemedik hiç bir daim kendi malımız gibi bedenini. Neyse bize b..