Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Taksim'de her dilden 1 Mayıs marşı okunacak

Taksim'de her dilden 1 Mayıs marşı okunacak
 

HER ŞEYE İNAT ÇİÇEKLENİR HAYAT


ALCA GÜLLER

Ah vatanım
vatanım ah
gündöndü çiçeğini bağladılar
Çam sakızı değil ağaçların üstündeki
kara kurşun delikleri
acısı kağıdın, kitabın
yüreğine işleyen
bir gizli çığlık
Toprak kan çağırmıyor,
yazık yağmur değil şırıldayan
arkadaşların kanıdır
baharda doğacak çiçekler
kim bilir al olur hepsi
Alca güller, ah alca güller
bükmeyin boynunuzu
çeliğe su veren eller
kurutmayacak sizi.(Timur Ugan)

1 Mayıs İçin Yürüyüş Güzergahları Belli Oldu

Yürüyüş Şişli, Şişhane ve Dolmabahçe'den Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Konfederasyonlar 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na üç ana koldan girecek.

- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şişli

-Mecidiyeköy güzergahından yürüyecek.

- Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu Sen) Şişhane'den alana girecek.

- Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ve Memur Sendikaları Konfederasyonu'nun (Memur-Sen) güzergahı ise Dolabahçe.

- Diğer siyasi partiler, kurum ve meslek örgütler de kendi tercihlerine göre hangi konfederasyonla birlikte yürümek istiyorsa o güzergahtan yürüyecek.

- Konfederasyonlar saat 10.00'dan itibaren belirlenen noktalarda toplanacak. Saat 11.00'de yürüyüş, saat 13.00'de de miting başlayacak. Arama noktaları Beyoğlu, Harbiye ve Gümüşsuyu'nda

- Üç koldan Taksim alanına yaklaşıldığında, Şişhane'den alana girecek olan işçiler Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde, Şişli'den gelenler Harbiye'de TRT önünde, Dolmabahçe'den gelenler de Gümüşsuyu İTÜ önünde arama noktasından geçecek.

- İşçiler sendika önlükleri giyip, şapka takabilecek, pankart taşıyabilecek. Maske ya da başka üniforma ise yasak." Alanda polis olmayacak

- Taksim alanında hiç emniyet mensubu olmayacak. Alanın güvenliği konfederasyonlar tarafından oluşturulan bin görevli tarafından sağlanacak. Görevliler tek tip 1 Mayıs logolu önlükler giyecekler.

- Konuşma kürsüsü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önüne kurulacak.

- Metro ve tünel kapalı olacak. Bu karar arama noktaları dışında sızmaları önlemek için alındı. Yürüyüş güzergâhları tamamen trafiğe kapalı olacak.'

- Alanda, Timur Selçuk, sanatçılar korosuyla birlikte 1 Mayıs Marşı'nı seslendirecek. 1 Mayıs için hazırlanan ortak metni de bir kadın ve bir erkek işçi birlikte okuyacak.

Taksim'de Her Dilden 1 Mayıs Marşı Okunacak

100'e yakın sanatçı Taksim'de Timur Selçuk'un piyanosu eşliğinde 1 Mayıs marşını ve Tahsin İncirci'nin bestelediği Nazım Hikmet'in "Türkiye İşçi Sınıfına Selam"ını okuyacak. Sahnede Türkiye'de yaşayan dillerden 1 Mayıs marşı seslendirilecek .

Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarını düzenleyen Tertip Komitesi, 100'e yakın sanatçının oluşturduğu "1 Mayıs Sanatçılar Korosu"nun 1 Mayıs Marşı'nı Timur Selçuk'un piyanosu eşliğinde sahnede seslendireceğini duyurdu. Berktay Akyıldız yönetimindeki koro, mitingde sahne alacak, sözleri ve müziği Sarper Özsan'a ait "1 Mayıs Marşı"nı ve sözleri Nazım Hikmet'e, müziği Tahsin İncirci'ye ait "Türkiye İşçi Sınıfına Selam" marşını seslendirecek. Ardından koro Türkiye'de yaşayan dillerden yorumlayacakları "1 Mayıs Marşı"yla konserine son verecek. Koroda yer alan adlar Aladdin Us, Ayben Altunç, Aycan Topay, Aynur Doğan, Aynur Hayrullahoğlu, Ayşenur Kolivar, Bajar, Bandista, Bayram Balcı, Birol Topaloğlu, Burhan Berken, Burhan Şeşen, Cavit Murtezaoğlu, Celal Çimen, Cesim Bağer, Çiğdem Uz, Edip Akbayram, Emin İgüs, Ercüment Gürçay, Erdal Bayrakoğlu, Erdal Güney, Ferhat Tunç, Feryal Öney, Gökhan Şeşen, Grup Dalepe Nena, Grup Göçebe, Gülay, Güliz Sağlam, Hakan Gürel, Hakan Yeşilyurt, Hikmet Akçiçek, Hilmi Yarayıcı, Hürdağ Aydın, İhsan Kaçar, İlkay Akkaya, İlkin Manya, İsmail Demircioğlu, Kardeş Türküler, M. Fidan Akçiçek, M. Kerim Erbaş, Mazlum Çimen, Mehmet Ali Barış Beşli, Mehtap Meral, Metin Kahraman, Moğollar, Muammer Ketencoğlu, Muhterem Aydın Tuncer, Mustafa Uğurcan, Nesimi Aday, Nevzat Karakış, Nurcan Tezel, Özgüç Çeçi, Özgün Bulut, Özlem Pusat, Pınar Sağ, Ragıp İncesağır, Ruhi Dostlar Korosu, Sadık Gürbüz, Sayat Nova Korosu, Selahattin Teksal, Sumru Ağıryürüyen, Şebnem Ünal, Şevval Sam, Taner Güven, Tuncay Seza Ak, Tünay Bozyiğit, Ufuk Karakoç, Ulaş Özdemir, Yasemin Göksu, Yurttan Kürtçe Sesler Korosu, Zafer Gecegörür, Zeycan Alkış, Ziya Taner Koçak..

ÇAĞRI

Bana bir borcunuz var
fazla birşey değil
çocuğumun yalnızlığı kadar

Öldürülen arkadaşların sevdaları
kalanların gözlerindeki incitilmiş ışık
dinlenemeyen türküler kadar

Verebildiklerim ne kadar az
kazandırdığınız erdemlere karşılık
ama yine de bana bir borcunuz var

Doğru ise sevgi
doğru ise özgürlük, bağımsızlık
doğru ise insanlık
doğru ise devrimci olmak üzerine
öğrettiğiniz her şey
ve bunlar için
el ele veriyorsa
"yeni çocuklar"
şimdi çeliğe su verme zamanı
aynı meydana aksın
bütün sokaklar (Timur Ugan)

1 Mayıs Birlik, Mücadele, Dayanışma Günümüz Kutlu Olsun.

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..