Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '10

 
Kategori
Haber
 

Taksim'de patlama oldu, 15 yaralı var

Terörist saldırı ithimali üzerinde duruluyor. Canlı bomba sanılan kişi hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre 15 yaralı var. Durumu ağır olan 2 Çevik Kuvvet polisi ameliyata alındı.

10:45 | 31 Ekim 2010

TAKSİM'de henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi . Çevik Kuvvet Ekipleri'nin bulunduğu noktada bomba patladı. Çok sayıda yaralı olduğu bildiriliyor. Görgü tanıklarına göre 10.38'de yaşanan patlama sonrası ambulanslar olay yerine geldi ve yaralıları hastanelere ulaştırdı. Polis vatandaşları patlama yerinden uzaklaştırdı ve kontrol altına aldı.

Taksim Meydanı'nın büyük bölümü polis çemberi altına alındı ve trafiğe kapatıldı. Öte yandan AFP ve Reuters gibi yabancı haber ajansları saldırıyı flaş olarak duyurdu. Patlamadan sonra çevredeki bazı camlar kırıldı ve çatladı.

EYLEMSİZLİK KARARININ BİTTİĞİ GÜN SALDIRI

Patlamanın PKK’nın daha önce açıkladığı "eylemsizlik" kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

ÇAPKIN: "SALDIRGAN POLİS ARACININ İÇİNE GİRMEYE ÇALIŞTI"

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın: “9'u polis 15 yaralımız var. Şehidimiz yok. Saldırgan erkek, polis aracına yönelik saldırıda bulundu. Araç içine girmek istemiş ama giremeden patlama meydana geliyor” dedi.

24 saat görev yapan Taksim'deki Çevik Kuvvet Ekipleri'nin bulunduğu noktada meydana gelen patlama üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevkedildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevkedildi. İkinci bir patlama olasılığı dikkate alınarak olay yeri ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Taksim Meydanı'na giriş ve çıkışlar kapatıldı. Bu arada, polis telsizinden yapılan anonsla bütün emniyet birimleri alarma geçirildi.

CANLI BOMBANIN CESEDİ OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Olay yerinde üzeri gazete ile kapalı yerde yatan ve canlı bomba olduğu sanılan erkek kişinin fotoğrafları çekildi, cesedi kaldırıldı. Bu arada polis helikopteri Taksim ve çevresinde de uçuş yaptı. Olay yerine barikat kuruldu ve gazetecilerin yaklaşmasına izin verilmedi. Olay yerinde patlamayla ilgili parçalar uzman polis ekipleri tarafından toplanıyor. (Kaynak:Milliyet)

Olayda yaralananlara geçmiş olsun. Tüm yaralılara acil şifalar diliyorum.

Terörü lanetliyorum!

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..