Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Taksim Gezi için sosyal medyada 17 yalan haber varmış! Ya kaç gerçek vardı?

Taksim Gezi için sosyal medyada 17 yalan haber varmış! Ya kaç gerçek vardı?
 

2 Haziran 2013

Günlerdir süren protestolar ve olaylar sırasında sosyal medyada 17 yalan haber çıkmış. FÇ adında Gezi karşıtı birisi de bunları oturup derleyip toplamış ve diğer medya bugün (sosyal olmayan, kâr amacı güden medya) bunu manşet yapmış.

Günlerdir bırakın yalan haberi, korkudan konuyu doğru dürüst haber yapamayan medya, protestocuların yalanlarla yönlendirildiği izlenimini yaratmak için ne bulursa manşet yapıyor.

Bakıyorsun yalan haberlere, FÇ'nin kim olduğunu anlamak çok zor değil. Gezici veya objektif olma olasılığı sıfır. Üşenmemiş tek tek (güya) yalan fotoğrafları bulmuş. Bravo! Diyelim ki, buldukları doğrudur. Aynı FÇ'nin gerçeklerle ilgili bir çalışması var mıdır? Medya bunu haber yapmış mıdır?

FÇ'nin yandaşları da sosyal medya kullanıyorlar. Onların ortamında yalan yanıltıcı haber yok mudur?

Sosyal medyaya yanıltıcı haber koymak çok basittir. Doğrudur. Biz de gördük. Ölü sayıları, yaralı sayıları, toplanma yerleri, imdat çığlıkları, tahrik edici yalan beyanlar.....Ne yazık ki sosyal medya böyle bir şey. İşte bu nedenle sadece güvenilir kişilerin yaydıklarını izleriz. Herkes kendi grubu içinde birbirini tanır ve ona göre tavrını alır. Bazı haberleri yayınlamaz ve değer vermez.

Eğer kâr amacı ile kurulmuş şirketlerin bir iştiraki olan medya, gerçek anlamda tüm baskılardan ve yönlendirmelerden uzak, meslek onuruna yakışır habercilik yapsa, kimse yalanlara itibar etmez. Gereksiz nefretler ve bunlardan kaynaklanan orantısız tepkiler ortaya çıkmaz.

Bu nedenlerdir ki, sosyal medya diğer medyanın yerini almaktadır. 

 
Toplam blog
: 62
: 548
Kayıt tarihi
: 08.09.10
 
 

Ceyhan 1966 doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Şiir ve öykü seviyorum. Atatürk ve Uğur Mumcu yol g..