Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Taksim'in tapusunu canıyla aldı bu halk,size gecekondu yaptırmaz...

Taksim'in tapusunu canıyla aldı bu halk,size gecekondu yaptırmaz...
 

1 Mayıs '77 Taksim...


Taksim’de biber gazı ve thomalardan sıkılan suyla devletin halkına uyguladığı şiddetin görüntülerini izliyorum; Başbakan “Biz kararımızı verdik” demesini emir telakki etmiş iktidarın polisi, emniyet müdürü!

İleri demokrasi garabetinde halkın ne dediğinin önemi yok!

Sağcısı, solcusu, sosyalisti, dindarı, yaşlı, genç, çocuk Taksim’de ciğerleri yanıyor; omuzu kırılıyor, başı yarılıyor, kanıyor ama yine de şehrine, hayat tarzına sahip çıkıyor!

Yaşananları sadece Gezi Parkı’nı korumak olarak değerlendirenler yanılırlar; iktidar biriken öfkeyi görmemeye devam edip şiddet uygulamaya devam ederse bilerek ve isteyerek Taksim’i Tahrir’e dönüştürecek!

Görmüyor musunuz ey koltuklarına kurulup makamlarına tapanlar, biber gazı mermisi ile vurulup düşen bu ülkenin yurttaşları, Brezilya/Kore gazı ile ciğerlerini yaktığınız ülkenin dört bir tarafından İstanbul’u mesken tutmuş Anadolu, farkında mısınız bu ülkeye yaptığınız kötülüğün?

İstanbul’u işgal eden İngilizler bile reva görmedi bu halka sizin reva gördüğünüz şiddeti!

Varsın yeni türedi zenginlerin, siyasetçi yakınlarının Topçu Kışlası’nda AVM’si, rezidans’ı olmasın; kıyamet mi kopar, kefenlerinin cebi yok ki!

Ey yerde komşusu kıvranıp acı çekerken gülebilen polis; nasıl nefretle büyüdün sen, eve gittiğinde eşine, çocuğuna sevgiyle sarıldığından emin misin?

Ey elinde megafon “Burası toplanma yeri değil, dağılın!” diye anons yapan amir; bilmez misin meydanlar demokrasinin olmazsa olmazıdır, amentüsüdür! Halkın olan meydanlardan halkı kovacak cüreti nereden buluyorsun sen?

Bilmez misin Taksim’de faşizme karşı direnip sesini yükseltenlerin canlarıyla bedel ödediklerini?

Taksim’i kanıyla canıyla ödedi bu halk, tapusu yüreklerinde; thomalarınızla, biber gazlı robokoplarınızla gecekondu yaptırmaz bu halk size, bilesiniz!

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..