Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Taksim kıvılcımı Beykoz'da

Taksim kıvılcımı Beykoz'da
 

Beykoz’dan Gezi Parkı eylemine destek

Beykozlu yaklaşık 500 kişilik eylemci grubu, Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek amacıyla, tencere, tava, düdükler ve sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı

Beykozlu yaklaşık 500 kişilik bir eylemci grubu, Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek amacıyla, 2 Haziran Pazar akşamı, tencere, tava, düdükler ve sloganlar eşliğinde Paşabahçe Meydanı’nda toplanarak, Beykoz Meydanı’na ve ardından tekrar Paşabahçe Meydanı’na yürüdü.

Aynı sıralarda, sayılarının binleri bulduğu belirtilen Beykozlu’nun da Kavacık Kavşağı’nda toplanarak, yürüyüşe geçtiği bilgisi geldi.

İşte, Paşabahçe Meydanı ile Beykoz Meydanı arasında yaşananlar:

İlçe Emniyet Müdürü de takip etti

İlçe Emniyet Müdürlüğü üst düzey yetkililerinin de yakından takip ettikleri protesto eyleminde, Emniyet Müdürü Erkan Demirci’nin de hazır bulunduğu görüldü. Çevrede resmi kıyafeti içinde tek bir polisin bulunmayışı dikkat çekti.

Herhangi bir siyasi parti bağlantısı bulunmadığı belirtilen ve sosyal paylaşım sitesi üzerinden organize edildiği kaydedilen protesto eylemine, CHP’liler de yoğun katılım gösterdiler; İlçe Başkanı Hızır Yılmaz eylemi izleyenler arasında yer aldı.

Eylemci grup içinde farklı siyasi görüşten insanların varlığı dikkat çekti.

Otobüs şoförü ile ilgili iddia

Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu protestocu gruba, yoldan geçmekte olan bazı arabalar kornaları ile destek verirken, eylemciler; bir halk otobüsü şoförünün, aracını eylemci bir gencin üstüne sürerek, son anda frene bastığı ve gencin ezilmekten son anda kurtulduğu iddiasında bulundular. Eylemci grup içerisinden bir vatandaş, konu ile ilgili olarak, hafta başında ilgili makamlara şikâyette bulunacaklarını ifade etti.

Sloganlar, tencere ve tava…

“ Hükümet istifa,” “ Faşizme karşı omuz omuza,” “ Her yer Taksim, her yer direniş” gibi sloganlar atan; düdük öttürerek, ellerindeki tencere ve tavalara vuran eylemciler, alkışlar ile tempo tutarak yürüdüler ve daha sonra olaysız dağıldılar.  

Haber: Arzu Başlantı

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..