Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Taksim Meydanı'ndan anında haberler

Taksim Meydanı'ndan anında haberler
 

İŞTE BİZİM İNSANLARIMIZ - HALK-POLİS YANYANA ( YA! SONRASI? )


6 TEMMUZ 2013 Cumartesi

Sabah meydan her zamanki sakinliğini koruyor. İşlerine gelip gidenler, gezmeye gelenlerden başka kimseler yok.

Polisler, her zamanki gibi Atatürk Anıtının çevresinde, Gezi Parkı girişinde ve içinde, AKM önünde ve içinde oturanlar ve nöbet tutanlarla dolu. Sivil polisler her yerdeler. Anıtın çevresindeki polisler hazır kıta bekliyorlar.

Yayalaştırma projesi kapsamında inşaat çalışmaları ve çevre düzenlemesi hızlı bir şekil de devam ediyor.

Gezi Parkı içinde son çalışmalar yapılıyor. Çalışanların içinde kadın işçilerde var.

Saat 18.00 Atatürk Anıt çevresinde, ellerinde plastik oyuncak su tabancaları olan, kalabalık oluşmaya başladı. Kısa zamanda kalabalık arttı. Su tabancaları ile birbirlerine su sıkmaya başladılar. Festival havasında eğleniyordu insanlar. Arada bir sloganlar atıyorlardı.

Saat 18.20 Polis hiçbir gerekçe göstermeden aniden kalabalığa doğru, hep birlikte etten duvar örüp, kalkanlarıyla müdahale etmeye başladılar. Kalabalığı, Sıra Selviler ve İstiklal Caddesi istikametine doğru itelemeye başladılar.

Saat 18.35 Kalabalığa, TOMA ile su sıkmaya başladılar. Kalabalığı sıkıştırıp, İstiklal Caddesinde kovalamaya başladılar.

Saat 18.50 Cop, tekme, tokat tan çoğu nasibini aldı. Alışverişten dönen vatandaşlarda, bu arada itilip, kakıldılar. Bazı kişiler sivil Polisler tarafından yaka paça gözaltına alındılar. “Sivil kıyafetli kişiler gerçekten Polis mi?” diye aralarında konuşan insanlar vardı.

Saat 19.00 Taksim Dayanışma grubu da Galatasaray Lisesi önünde toplanmışlardı. Polis onları da dağıttı. Dayanışmacılardan bir grup, anıt tarafının, İstiklal caddesi girişinde, TOMA önünde durup, ellerinde mahkeme kararını Polislere göstermeye başladılar. Bu grubun içerisinde, milletvekilleri de vardı. Polis şefi geldi bu arada, sivil giyimli her olayda, vatandaşlarla muhatap olan, aynı şef, grupla görüştü ve ortadan kayboldu. Daha sonra yine geldi. Biraz konuştuktan sonra çekti gitti. Bu arada bir haber kanalının bayan gazetecisini, polisler tartaklamaya başladılar. Orda bulunan milletvekili “ne yapıyorsunuz” diyerek araya girdi. Kadın gazetecinin kolları mosmor olmuştu. Gaz sıkmaya başlandı. Dayanışmacılar ve yoldan geçen vatandaşlarla, parti yetkilileri zor anlar yaşadılar.

Saat 19.30 Polislerin plastik mermi kullanmaya başladıkları görüldü. Bazı gazeteciler ve vatandaşlar yaralandı. Bu arada gözaltına alınmaya başlandı. Bunların içinde gazetecilerde vardı.

İstiklal Caddesinde, Meydanda vatandaştan daha fazla, polis vardı.

Bu arada Talimhanede ellerinde, pala ve satır olan 7-8 kadar, kim oldukları belli olmayan kişiler vatandaşlara saldırdılar. Genç bir bayanı tekme tokat dövdüler. Polis bu kişilere müdahale etmedi.

Olaylar gece yarısına kadar devam etti. İstiklal Caddesi gaz, plastik mermi, su ile doldu.

Enteresan bir şey vardı bu arada, atılan gaz bombalarını dayanışmacılardan bazıları ellerine alıp, bir kovaya sokuyorlar sonra damacanaya bastırıyorlar, gaz sönüyordu. İşte bizim insanlarımız, her şeye çare buluyorlar.   

 
Toplam blog
: 74
: 350
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Ordu ilinde doğdu. İstanbul'da büyüdü. İlk ve orta, lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Ünivers..