Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '10

 
Kategori
Mimarlık
 

Taksim Palas binası cephe restorasyon ve konservasyonu bitti.

Taksim Palas binası cephe restorasyon ve konservasyonu bitti.
 

Taş eser restorasyon ve konservasyonu


Yakın zamanda başlatılan "Güzel Beyoğlu projesi" nin ilk ayağı olan İstiklal caddesinin, kentsel tasarım çalışmaları, sürekli devam etmekte, bina cephelerinde Kentsel tasarım projeleri doğrultusunda restorasyon, yenileme, temizlik, boya, tabela, tente ve benzeri düzenlemeler caddenin tarihi dokusuna uygun olarak sürekli takip altında bulunmaktadır.

Bu restorasyon çalışmalarından, konuya örnek teşkil edecek binaların başında gelen Taxim Palace restorasyon ve konservasyonu üstlenici firma ve kontrol merkezlerinin gayretli çalışmaları sonucunda tamamlanmıştır. Taksim istiklal caddesine hemen girerken, Fransız konsoloslugunun karşısında yer alan tarihi yapı'nın, cephe restorasyon ve konservasyonu'nun bitmesi ve yeniden zarif, ihtişamlı görünümüne kavuşması çevre ve bina sahiplerine rahat bir nefes aldırmıştır.

Taxim Palace cephe restorasyon ve konservasyon çalışmaları; ab57 kimyasal temizlik çalışmalarının ardından, Mikro hassas kumlama ve hassas mekanik müdehaleler ile cephedeki taş işleme ve oymalarında bozulma ve hat kayıplarına yol açmadan tamamlanmıştır. Cephe temizliğinin ardından, kırılma ve dökülmelerin oluştuğu taş kısımlar yapay taş onarımları ile yenilenmiştir. Kofuma ve tozuma oluşmuş kısımlar kuruyucu ve emprenye uygulamalarıyla korunmuş, ileriye dönük taş cephe deformasyonunun önüne geçilmiştir. Cephenin çinko onarım ve yenilemesi ile yeni tahribatların oluşumu engellenmiştir.

 
Toplam blog
: 13
: 2360
Kayıt tarihi
: 05.07.08
 
 

StarCephe Restorasyon ve İnşaat San.Tic.Ltd. Şti. kurucularından ve yönetim kurulu başkanıyım. Şi..