Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Taksim Topçu Kışlası tarihi/ Bize biber gazı onlara yağlı ballı ekmek

Taksim Topçu Kışlası tarihi/ Bize biber gazı onlara yağlı ballı ekmek
 

netten alıntı


İLK KURŞUNU KİM ATTI?

Genelkurmay Başkanları, Kuvvet Komutanları ve yüzlerce general ve subayı uydurma iddia ve sahte delillerle hapislerde çürüten ve aklı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk halkının gözündeki güvenilirlik ve saygınlığını yok etmeye çalışan birileri, neden tarihi bir kışlayı yeniden inşa ve ihya etmeye kalkar ve bunu halka nasıl anlatır hayretler içersindeyim!

Ama Türk halkı artık yemiyor bunları, en azından bir bölümü, birkaç çapulcu ve ayyaş…

***************

Taksim Gezi Parkı'nın Tarihi

29.05.2013 Çarşamba günü Recep beyin Garipçe'deki 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada;

"Ne yaparsanız yapın, biz kararı verdik. Taksim Topçu kışlasını yeniden inşa edeceğiz. Eğer tarihe saygınız varsa, önce o gezi parkı denilen yerin tarihi nedir? Onu araştır bak. Biz orada tarihi yeniden ihya edeceğiz." dedi.

Recep beyin talimatı gereğince yaptığım araştırmanın sonucunu özet olarak
aşağıda bilgilerinize sunuyorum.

Taksim Topçu Kışlasının tarihteki yeri:

31 Mart 1909 da Taşkışla ve Taksim Topçu kışlasındaki Avcı birlikleri sarıklı yobaz takımıyla birleşip "Gavur" olarak tanımladıkları Ittihat Terakki'ye karşı "Şeriat isterük" diye isyan ettiler. Devlet aciz kalınca Istanbul'a el koyup sokaklarda insanları ve genç subayları öldürdüler.

Bunun üzerine Ittihat Terakki Cemiyeti Selanik'teki birliklerden oluşturulan Hareket Ordusuna Istanbul' a gir emri verdi.

Çatışmalar sonunda iptal edilen meclis ve sokaklar isyancılardan temizlendi. Ancak yobazlar bu iki kışlada, özellikle de Taksim'deki Topçu Kışlasında direniyordu. Buralar Hareket Ordusu tarafından topa tutuldu ve isyan bastırıldı, Istanbul' da sıkı yönetim ilan edildi, Harp Divanları kuruldu. Sanıklar yargılandı.

Isyancıların bir kısmı asıldı, çoğu da başta Sinop olmak üzere Anadolu'nun çeşitli yerlerine sürgün edildi. Sonrasında Abdülhamit tahttan indirilip ailesiyle birlikte Selanik'e gönderildi. Yakın tarihimizin kara bir lekesi olan irtica isyanı böylece bastırıldı.

Hareket ordusunun top atışlarıyla harabe haline gelen Topçu Kışlasının yerine Taksim Stadı yapıldı, sonra o da yıkılarak yeri gezi parkı ve yeşil alan oldu.

**********

Recep bey Taksim Topçu Kışlasını irticanın karargahı ve kanlı 31 Mart ayaklanmasının simgesi olarak yeniden inşa ettirmeye çalışıyor.

Acaba; Türk Milleti bu gibi irtica ve yobazlık simgelerinin hortlatılmasına izin verecek mi???

***************

“Tayyip istifa” diyenlere her türlü eza cefa ediliyorken, kişinin özel hayatına saldıranlara hiçbir şey yapılmıyor.

Tarihçiden çok tarihçi kesilen Recep bey zaten muhteşem yüzyıla tepkisini bitirememişti.

(İşte onun yandaş yalakalarından birinin açtığı pankartta Halit ergenç ve eşine göstere göstere saldırı var. Hiç mi Allah’tan korkmaz kuldan utanmazsınız? Polis bize biber gazı kullanırken onlara yağlı ballı ekmek ikramındadır.)

İşte o pankart

Bu zihniyetle nereye varılabilir acaba? Kendi karısına, kızına ya da annesine  benzer bir hakaret ile saldırsalar bu zat ne yapar??? Turkiyenin imajını bu insan musvettesi mi artıracak? Rabbim elbet ilahi adaletini gösterecektir!..  İNSANI kötü kötü söyletmesinler; müslüman geçinenlerin içinden neler neler çıkıyor, gördük, görüyoruz gazetelerde... Halit Ergenç gerekli müdahaleyi yapacaktır elbet, yapmalı da bize biber gazı onlara  yağlı ballı ekmek! VAR MI BÖYLE BİR YAĞMA???

Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce Osmanlı döneminden bu yana millet topluluğu olarak karmayız çünkü ardımızda bıraktığımız yedibin yıllık tarih var. Bakınız Osmanlı padişahlarının eşlerine ve onlardan doğan çocukların çocukları ile nesli devam eden bir millet. Bunu inkârın sebebi ne ola ki; savaş ettikleri kadar saltanat da sürmüşler. Ve yıkılmaz denilen Osmanlı parçalanıp, bölünerek topraklarını kaybetmiştir.

Bunu unutmamak gerekir. Sen busun ben buyum demekle ancak ayrımcılığı yaratabiliriz. Ve dış mihrakların da istediği budur zaten…

Hâdiye Kaptan

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....