Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '09

 
Kategori
Siyaset
 

Takunyeli askerler

Takunyeli askerler
 

"Askerin, sivile, bu kadar güvesizliğiyle, ne istikrar olur, ne demokrasi."
Sivillerin, askere, bu kadar güvensizliğiyle, ne istikrar olur, ne demokrasi.

Bu, iki cümleyi de doğru olarak kabul edersek, ülkemize, kıyamete kadar, istikrar ve demokrasi gelmeyecek demektir. AKP iktidarına kadar, toplumumuzda bu tür kavramlar yoktu. Darbe de yapsa, demokrasiye sekte de vursa, biz askerimizi severdik, hoş, hala da seviyoruz. Darbeleri davul zurna ile karşılamadık mı? Askerlerimize balkonlarımızdan, çiçekler, konfetiler atmadık mı? Darbe komutanını Cumhurbaşkanı yapmadık mı? Bu gün, bir askeri darbe olsa, aynı şeyleri yapmıyacağımızı, söyleyebilirmisiniz? Polisimizi silahlandırıp, askerimizin karşısına dikebilir misiniz?

Benim görüşüme göre, yukarıda da belirttiğim gibi, kavbramlar, AKP iktidara gelince değişmeye başladı. Asker karşıtı görüşler, giderek dillendi. Asker, cumhuriyetin ve Atatürk devrimlerinin garantisidir. Bu garantiyi yok etmek, askeri devre dışı bırakmakla olur. İmam hatiplileri, orduya sokmanın yolunu bir bulsalar, iş kolaylaşacak ama, olmuyor. Asker postal giyer, kep takar. Takunyeli, sarıklı asker olur mu? Olmaz. Olursa ne olur? Demokrasi mafiş, Cumhuriyet, hitam bulur.

Şimdi bazı aydınlar da buna bilerek veya bilmeyerek çanak tutuyorlar. Demokrasilerde, asker, sivil ayırımı olmaz. Siviller askeri mahkemelerde yargılanamaz, buna karşın, askerler, sivil mahkemelerde yargılanmalıdır. Hangi demokratik ülkede, askerler, sivil mahkemelerde yargılanıyor.

Beyler, Askerlik kutsal bir meslektir. Evladının şehit olmasıyla, analar nasıl oluyorda, ölümü kabulleniyorlar, düşündünüz mü? Askeri bozmayın. Asker, demokrasimizin, cumhuriyetimizin, Atatürk devrimlerinin, laikliğin, özgürlüğümüzün teminatıdır. Askerin içine nifak sokmayın. Bırakın askerimizin bazı ayrıcalıkları olsun. Mercimek çorbası ve bulgur pilavı ile 18 ay, severek askerlik yapan, gençler, başka hangi ülkede var? Bozmayın. Bırakın böyle kalsın. Mollaları, kışladan uzak tutun.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..