Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '19

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Taleplerimiz Var!

“Y Kuşağı”, 1980 ile1999 yılları arasında doğanlar için kullanılan bir terimdir. Bazı kaynaklar 2000 yılını da dâhil ederek hesaplama yapmaktadırlar. Şuan Y kuşağının en küçük bireyi 20, en yaşlı üyesi de 39 yaşındadır. Dünya nüfusunun 1,8 milyarını bu kuşağa mensup bireyler oluşturmaktadır. 
 
Y kuşağını takip eden kuşak, Z kuşağı olarak adlandırılmaktadır. Z kuşağı, 2000 yılı ve sonrasında doğan bireyleri kapsamaktadır. Dünya üzerinde 2 milyar Z nesli üyesi olduğu tahmin edilmektedir. 
2018 yılında sonuçlana Türkiye Gençlik Araştırması verileri genç nesil hakkında dikkat çekici veriler barındırmaktadır. 
 
Y ve Z kuşağı çalışanları, iş hayatındaki yöneticilerinde birtakım beklentileri bulunmaktadır. 
 
Dinleyen Yönetici İlk Talep 
Araştırma verileri analiz edildiğinde çalışan genç nesil bireyleri, yöneticileri tarafından dinlenilmek istemektedirler. Bu anlamda genç nesil şeffaf ve karşılıklı bir iletişim kurmak istiyor. Araştırma sonuçlarında katılımcıların%43’ü “Çalışanlarını Dinleyen Yönetici” istemektedirler. 
Genç nesil mensuplarını aynı zamanda, çalışanlarına karşı adil davranan, onlara sevgi gösteren, çalışanlarını ödüllendiren, eleştirel düşünce yapısına sahip olan, teknolojiye uyum sağlayan yöneticiler istemektedirler. 
 
Yöneticiler Zamanı Yönetemiyor mu? 
Özgürlüklerine düşkün olan kuşak mensuplarının bir diğer talebi ise “zaman yönetimi” konusunda etkin düşünen yöneticilerdir. Kuşak mensupları kendilerine düzenli zaman ayırmak istediklerinden dolayı yöneticilerinde bu zamana karşı hassas davranmalarını talep ediyorlar. 
Dünyanın küresel bir köy halini aldığı, zaman ve hızın önem kazandığı bir dünyada yaşamaktayız. Sınırların şeffaflaştığı yeni zaman diliminde işveren markası olmak son derece ön plana çıkan bir kavram haline gelmiştir. 
 
Bununla birlikte entelektüel katma değer üreten çalışanlar, rekabet gücünün de belirleyicisi konumuna gelmişlerdir. Rekabet gücü için çalışan memnuniyetinin en üst seviyelerde tutulması gerekmektedir. 
Araştırma verileri, küresel dünyanın yöneticileri ve onlardan beklenen hareketler noktasında önemli bilgilere sahiptir. 
 
 
 
 
Toplam blog
: 7
: 128
Kayıt tarihi
: 02.03.19
 
 

Marmara Üniversite İletişim Fakültesi Gazetecilik Mezunu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fa..