Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '21

 
Kategori
Sosyoloji
 

Taliban ve Kapitalizm

Yapılması gereken işlerde aceleciyimdir sonuçlanması için sabrım olmaz ama olaylar durumunda benden sabırlısı yoktur adeta sabır küpüyümdür fakat küpü taşıran son damla durumunda kendimi bile tanıyamaz olurum.

Peki olaylar dediğimiz kötü davranışların temelinde nelerin yer aldığını düşüyor muyuz hiç? Yani olayların kötü duruma gelmesinin nedenlerini merak ediyor muyuz? Yoksa Tanrı tarafından geliştirilen bir durum mudur?

Olumsuz olayların temellerini incelemeye çalıştığımızda çoğunlukla meta'ya bağlı durumlar olduğunu görebiliyoruz.

Bazı insanlar kolay yollardan çok kazanmak uğruna masum insanlara şiddet uygulayarak ve geleneklere bağlı inanç kültürünü de kullanarak eylemde bulunurlar.

Tam bu noktada şunu söylemek isterim;

Ha Taliban yönetimi, ha vahşi kapitalizm. Her ikisi de insanlara zülm etmektedir. Taliban din argumanlarını kullanarak zülm ediyor insanlara, vahşi kapitalizm ise rakamsal kurallarını kullanarak zülm ediyor insanlara.

İkisi de zalım bana göre.

Taliban elbette ki gerçek islamı temsil etmemekte fakat yüzde doksandokuzu müslüman olan ülkemize baktığımızda (gerçek dindarları tenzih ederim) insanlarımızın çoğu hem dindar görünümde hem de inançlarını arkalarına alarak palavralarıyla haksız kazanma yöntemlerini kullandıklarını görüyoruz. Bu gibi kişileri ben Talibanla eş değerde bulurum ve bir hiç sayarım.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..