Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Talihsiz Kent Adıyaman!.....

Talihsiz Kent Adıyaman!.....
 

adıyaman


Talihsiz Kent ADIYAMAN !.....

Basında her zaman yer alır, manşetlere taşınır Adıyaman ve geri kalması, devletin hizmetlerinden yeteri kadar faydalanamaması gibi nedenlerden dolayı adı basında çok ça yer alır.

Yüzlerce hektar ekilebilir alanının GAP projesine feda eden Adıyaman ‘ın adı Gap ‘ta yok. Türk parasının arkasındaki Atatürk Barajı resimlerinde bile ilk zamanlar adı yer almıyordu. Adıyamanlıların ısrarlı girişimleri sonucu adı paramızın üzerinde yer aldı.

En son TRT 4 adlı kanal çocuk kanalı olarak yayın akışını değiştirdi. Bundan sonra çocuklara eğitici ve öğretici bilgiler verecek.

Bu devletin kanalı çocuklarımıza eğitici ve öğretici bilgiler verirken onların akılarını da karıştırmayacak yayınlar yapmalı.

Bu kanalımız eğitici ve öğretici yayınlar çerçevesinde günün belirli saatlerinde hava durumunu yayınlıyor. Yayınlar ken de çocukları aydınlatmak için bilgisini verdiği ilin tarihi ve turistik simgesini, o il ile özdeşleşmiş simgeleri kullanmaktadır.

Buraya kadar güzel.

Yanlış yok.

Yanlış Adıyaman ve Malatya ‘ya gelince başlıyor ve adeta iki ili yeniden tartışmaya davet edercesine, her iki ili anons ederken Nemrut heykeli ile tanıtıyor.

Çocuklar ister istemez soruyorlar Nemrut kimin. Adıyaman ‘ın mı? Yoksa Malatya ‘nın mı?

Danıştayın verdiği karar ve aynı zamanda bakanlar kurulu kararına göre burası Adıyaman ‘a aittir. Derhal bu yanlıştan dönüle.

Başta sayın vali, il Kültür ve Turizm müdürü olmak üzere bu konuda girişimde bulunmaya davet ediyorum. Çocuklarımızın aklı karışmasın.

Bu neden ile ben Adıyaman ‘as talihsiz kent diyorum. Elindekine bile sahip çıkamayan bir Anadolu kenti.

Bir zamanlar tekstil kenti olarak anılan ilimiz, artık bu özelliğini kaybediyor. Daha bir iki yıl önce tekstilin baş kenti olmaya aday olan Adıyaman, bu gün ise küresel ekonomik kriz ile can çekişiyor.

Yıllarca Adıyamanlılara iş ve aş veren başta Konukoğlu olmak üzere bir çok iş adamı fabrikalarını kapatmaya başladı.

Fabrikaların kapanması demek binlerce işsiz ve aşsız insan demek.

Vali ile Atso başkanı kaç fabrika kapandı, kaç kişi işsiz kaldı diye tartışa dursunlar, insanlar bir an önce tedbir alınması ve açık olan fabrikaların kapılarına kilit vurulmaması için tedbir istiyor.

Talihsiz kentim Adıyaman daha bir çok siyasinin seçim malzemesi olmadan elinizi taşın altına koyun ve tedbir alın. İnsanlarımızın iş ve aşa ihtiyacı var.

hidayetozdemir_0266@hotmail.com

 
Toplam blog
: 72
: 652
Kayıt tarihi
: 11.06.08
 
 

1966 Adıyaman doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi aynı şehirde okudum. Ankara Üniversitesi'nden..