Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '14

 
Kategori
Oyunlar
 

Talking Tom çocuk mu kaçırıyor?

Talking Tom çocuk mu kaçırıyor?
 

Angelanın gözündeki gizemli adam!


Son günlerde bir şehir efsanesidir, dolaşıp duruyor; Talkıng Tom adlı oyunun "çocuk kaçırma amaçlı" kullanıldığı diye...

Konuya insanın inanası gelmiyor ama bir araştırayım dedim.

Cep telefonu ve tabletlere kolayca yüklenebilen, işletim sistemlerinin favori oyunlarından olan Talking Tom, sizin sesinizi komikçe taklit eden bir kedi üzerine kodlanmış. Bu kedi sizin sesinizi kendi meşrebine göre taklit ediyor. Başka komik icraatları da var; gaz çıkarıyor, geğiriyor, köpekleri dövüyor falan. Ancak Talking Tom Angela sürümünün çocukları kaçırmada kullanıldığı da söylenmeye başlandı.

Talking Angela soru cevap şeklinde interaktif bir oyun olarak popüler oldu. Bu oyunu oynayan çocukların kişisel bilgilerinin alındığı, depolandığı ve görüntülerinin kaydedildiği ileri sürülüyor. Bunun kesinliği kanıtlanmamış ama ortada bir vaka olduğu iddia ediliyor.

Dallas'ta bu uygulamayı telefonuna indirip oynadıktan sonra ortadan kaybolduğu iddia edilen 7 yaşındaki Eli Moreno'nun kaybolmasının nedeninin bu olduğu ileri sürülüyor. Bu iddianın da doğruluğu kanıtlanmış değil.

Bir diğer iddia ise uygulamada Angela'nın gözlerinde bilinmeyen bir adamın yansımasının olduğu şeklinde. Bu adamın çocuklara adreslerini sorduğu ve yanlış adres veren çocukları "yalan söylüyorsun" diye uyardığı iddia ediliyor. Bu da kanıtlanmış değil!

Oyunu piyasaya süren şirket yetkilileri ise bu iddiaların tümünün gerçek dışı olduğunu açıklamışlar.

Tüm bunlar kanıtlanmamış birer iddia da olsa internet aleminde bu dedikodu aldı yürüdü. Paylaşım sitelerinde konuya dair videolar yüklenmiş, birçok bilgisayar sitesinde konuyla ilgili uyarılar yapılmış ve konu basına da yansımış vaziyette. Ancak birçok dedikodu da olduğu gibi Eli Moreno olayının da "fake haber" olduğu karşı tezi de iddia ediliyor.

Neresinden bakarsanız bence reklama hizmet eden bir olay bu! Yani bu dedikodu olayı bana bizim güzel bir deyişimizi hatırlattı: "şüyuu vukuundan beter" Yani dedikodusu, gerçekleşmiş olmasından daha kötü. Bu dedikodu oyunun popülerliğini arttırmış durumda. Bu olay çocuklar arasında son zamanların en çok konuşulan olayı. Meraktan indirenler var. Ancak birçoğunun korktuğu da gerçek. Karar tabi ki kişilerin kendisinin olacaktır.

Sonuçta "reklamın iyisi kötüsü olmaz!"  

Diğer yazılarım için; http://blog.milliyet.com.tr/rsoydan

 

 

 
Toplam blog
: 34
: 10895
Kayıt tarihi
: 14.05.14
 
 

Kamu yönetimi ve sosyoloji öğrenimi... Tarih bölümüyle devam eden öğrencilik... Siyasetbilim, top..